Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Руси Чанев с "Аскеер" за цялостен принос, Мимоза Базова - с почетна статуетка

Мимоза Базова взе почетен "Аскеер".
Снимка: БТА

Театралните награди "Аскеер" бяха връчени за 33-ти път снощи. За цялостен принос към театралното изкуство беше отличен актьорът Руси Чанев, а с почетна статуетка си тръгна актрисата Мимоза Базова. Театралните отличия се връчват по традиция на 24 май в театър "Българска армия".

Награди бяха раздадени в 11 категории. Мария Стефанова грабна "Аскеер" за водеща женска роля за образа и на розовата дама в "Оскар и розовата дама" в "Театър 199". При мъжете отличието взе Константин Соколов за ролята му на Петър в "Ботушът" във варненския театър. За режисура "Аскеер"-ът отиде при Веселка Кунчева за постановката "Преображението" в благоевградския театър.

А за най добро представление беше отличено "Красива птичка с цвят зелен" в старозагорския театър. С почетен "Аскеер" си тръгна актрисата Мимоза Базова.

"Очаква ви прекрасен живот - жесток и безмилостен. Бъдете във всеки момент, във всяко изречено от вас на сцената слово, на страната на прекрасния занаят срещу посредствеността", каза Мимоза Бозова.

Руси Чанев взе аскеер за цялостен принос. Той не беше в залата, за да си получи наградата, но беше записал стихотворение.

Вечерта мина под мотото "Театрална суматоха" по повод 95 години от рождението на Йордан Радичков.

По публикацията работи: Ерол Емилов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна