Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Боксьорите ни вярват, че ще бъдат на стълбичката в Париж

Боксьорите ни показват спечелените награди
Снимка: Светослав Табаков

Направо от летище София, завръщайки се от Банкок, където Радослав Росенов добави пета олимпийска квота за България в бокса, трима от нашите национали се явиха пред медиите в Пресклуб "България", за да говорят за успехите си.

Освен Росенов, тук бе и европейският шампион Рами Киуан, обявен за най-добър състезател на континенталното първенство и спортист номер 1 у нас за месец април, а също и Хавиер Ибаниес, спечелил пояса на европейски шампион на Международната боксова асоциация в категория до 57 килограма в 8-рундов мач в Мадрид.

Куриозното е, че кубинецът с български паспорт показа пояса при 92-килограмовите, тъй като организаторите неволно са го разменили с този на италиански боксьор в тежката категория. И тримата ни боксьори ще участват на Олимпийските игри в Париж, а също при жените - Станимира Петрова и Светлана Каменова.

Президентът на родната боксова федерация Красимир Инински логично е доволен от спечелените 5 квоти на фона на двете ни визи на ринга в Токио.

Радослав Росенов разкри кои са основните му конкуренти за Игрите във френската столица:

Рами Киуан и Хавиер Ибаниес също бяха в тайландската столица, за да могат да играят спаринги и да продължат подготовката си, въпреки че не участваха в олимпйската квалификация. Ето какво сподели Киуан:





По публикацията работи: Светослав Табаков
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени