Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българки печелят на тенис в Сърбия и Румъния (обновена)

Юлия Стаматова
Снимка: БФТ

Осмата поставена Юлия Стаматова се класира за втория кръг на единично на турнира по тенис на клей в Куршумлийска баня (Сърбия) с награден фонд 15 хиляди долара.

Стаматова се наложи над белгийката Каат Копес с 6:4, 4:6, 6:3 в двубой, продължил три часа и 18 минути. Следващата й противничка ще бъде участващата с "уайлд кард"  Петра Коникусич от Сърбия.

В българския спор от първия кръг между двете квалификантки Ралица Александрова надделя над Алекса Каратанчева с 6:4, 7:6(4) за два часа и четири минути и ще играе срещу третата поставена сръбкиня Аня Станкович.

Диа Евтимова, Ани Вангелова и Елизабет Данаилова отпаднаха на старта на надпреварата на сингъл.

При двойките Ани Вангелова и Катерина Лазаренко от Украйна се класираха за четвъртфиналите след успех над Ориана Гневковска от Полша и Марина Лубшева от Русия с 6:2, 6:3 за час и 13 минути игра.

В спор за достигане до полуфиналите Вангелова и Лазаренко ще играят срещу четвъртите поставени Никола Даубнерова от Словакия и Лиса Варул от Естония.

Вторите поставени Диа Евтимова и Адриен Наги от Унгария също ще участват на четвъртфиналите.

На турнира по тенис на жени в Букурещ (Румъния) с награден фонд 15 хиляди долара Ива Иванова и Лидия Енчева се класираха за втория кръг. Иванова победи друга българка Даниела Димитрова с 6:2, 6:1 за около часа на корта. Във втория кръг тя ще играе срещу четвъртата поставена Илай Йорюк (Турция).

Енчева се наложи над румънката Елена Бертеа с 6:2, 6:2 за 92 минути. Във втория кръг българката излиза срещу номер 5 в схемата Ана Кандиото (Бразилия). Преди този мач тя постигна и три победи в квалификациите.

Ива Иванова достигна и до четвъртфиналите на двойки в надпреварата. Българката и Миа Слама (САЩ) елиминираха  румънките Клаудия Одеску и Симона Огеску с 6:1, 6:1. 



По публикацията работи: Антони Йорданов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна