Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Емилия Милчева: Не е ясно дали политиците ще работят по дневния ред на обществото

| Интервю
Емилия Милчева
Снимка: Стопкадър, Нова тв

Важно е доколко публични и ясни ще са приоритетите и по каква програма ще работи правителството, както и кои ще са хората в него.

Това каза пред БНР журналистката Емилия Милчева и подчерта, че не е ясно дали желанието на обществото - политиците да работят по неговия дневен ред - ще се изпълни.

Тя уточни, че законодателната работа на 50-ото Народно събрание зависи от това дали ще има управляващо мнозинство и за какви приоритети ще се разбере то:

"Дали ще се започне с така важните и отлагани от два парламента закони за еврото, за личния фалит, всички тези, които са необходими и изисквани по Плана за възстановяване и устойчивост. Или ще се пристъпи към бързи разпределения и търсене на мнозинства за избор и попълване на свободните места в регулаторите. ... Големият въпрос е какви ще са границите на това мнозинство, какво правителство ще бъде излъчено, кой ще застане зад него като политическа отговорност". 

По думите на Емилия Милчева има преливане и смяна на физиономиите на политическите формации:

"От ПП-ДБ нападнаха ИТН с тяхната фраза за изчегъртването на ГЕРБ, казана преди време. По същия начин в миналия парламент ИТН нападаха ПП-ДБ, че са изневерили на своите обещания към избирателите си, като са се гушнали с ГЕРБ и ДПС. ... Наративът на Делян Пеевски, че ще дадем държавата на Путин, ни е по-познат от ПП-ДБ". 

Интервюто на Георги Марков с Емилия Милчева в предаването "12+3" можете да чуете от звуковия файл.

По публикацията работи: Наталия Кръстева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна