Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стилияна Николова: Отивам в Париж, за да си свърша работата

Стилияна Николова и Валентина Иванова
Снимка: БНР

"По време на олимпийските игри в Париж си представям една много пълна и шумна зала. За мен това е състезание като всяко друго. Отивам, за да си свърша работата", това са очакванията на Стилияна Николова за най-големия спортен форум.

"Няма състезание без напрежение, има винаги тръпка и притеснение дали ще покажеш какво можеш. Всеки един турнир е важен. Най-голямото нещо за успех е трудът, който полагаш и екипът, с който работиш. Мисленето ми е по-различно от преди две години и със сигурност съм израснала в това отношение", добави националката.

Абсолютната европейска шампионка получи приза за "Спортист №1" за месец май в традиционната анкета на Пресклуб "България". Грацията спечели отличието в допитването до спортните журналисти, след като триумфира с титлата в многобоя в 40-ото издание на шампионата на Стария континент по художествена гимнастика в унгарската столица Будапеща. 

Състезателката на Валентина Иванова добави сребро с обръч и завърши четвърта с лента и пета с топка.


"Емоциите ми от това европейско първенство вече отшумяха. Сега съм фокусирана само върху подготовката ми за олимпийските игри в Париж. От първенството в Будапеща завинаги в съзнанието ми ще остане удовлетворението ми след изиграното четвърто съчетание за многобоя. Самата ми настройка за това европейско първенство беше друга. Беше много по-различна от всеки друг път. Това ми помогна да играя наистина много стабилно", сподели още Стилияна Николова.

До олимпийските игри в Париж Стилияна Николова ще участва в още две състезания – в международния турнир в Кайро в края на юни и в световната чалъндж купа през юли в Клуж – Напока (Румъния). Непосредствено преди старта на Олимпиадата българският отбор ще направи едноседмичен лагер във френската столица.

"Напрежение ще има, няма как, защото олимпиадата е най-голямото състезание, в което всеки спортист мечтае да участва. Подготовката върви по план, в момента напрежение не усещаме. Работим над сигурността на съчетанията и над нейната увереност. Вярвам, че трябва да си свършим работата в Париж и всичко ще бъде наред", каза нейната треньорка Валентина Иванова и добави, че в съчетанията на Николова има съвсем малки промени, които са свързани със сигурността на изпълнението.

Европейската шампионка ще има четири нови трика за Игрите във френската столица.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна