Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Габрово е домакин на дискусионния форум "Кметовете говорят"

Снимка: Таня Христова, кмет на Габрово

За трета поредна година Габрово е домакин на дискусионния форум "Кметовете говорят", който започва в 13 часа. Участие в него вземат представители на местните власти и на енергийни агенции и центрове, които обсъждат подходи, начини и мерки за справяне с проблемите, породени от промяната в климата.

Дискусията се съсредоточава върху ключови въпроси, свързани с устойчивата енергия и ролята на местните власти в процеса. Програмата предвижда представяне на Интегрирания национален план "Енергетика и климат" и възможностите за развитие на локални бизнес модели като принцип в Програма „Развитие на регионите“ 2021–2027 г. Ще бъдат показани и технологични решения за топлопреносни и електропреносни мрежи, фотоволтаични инсталации, както и за интелигентно управление на сгради и контрол на потреблението.

Във фокуса на двудневния форум е темата за борбата с климатичните промени чрез услуги на общинския енергиен мениджър, концепции за нулево енергийни градски райони и добри практики за сформиране на енергийни общности.


По публикацията работи: Ерол Емилов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна