Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Второ денонощие продължава борбата с пожара в депото край Шереметя

Снимка: Община Велико Търново

Второ денонощие продължават дейностите за потушаване на пожара в регионалното депо за битови отпадъци край великотърновското село Шереметя. Няма опасност за хората, уверяват властите.

Пожарът беше предизвикан от запалил се сметоизвозващ камион в понеделник следобед. Обхванати се стотици хиляди кубически метра с отпадъци, които са на открито, а не във втората клетка на депото, защото съоръжението за няколко милиона лева не е узаконено.

4 противопожарни автомобила и 10 водоноски два дена гасиха пожара над село Шереметя, който вече е овладян и ще бъде потушен само със запръстяване, което се извършва от общината, поясни Марияна Христова, говорител на ОДМВР - Велико Търново.

"Към момента няма пламъчно горене. Дежурят два противопожарни автомобила, тъй като в момента мястото е кално и не може да продължи запръстяването. Най-вероятно до края на седмицата ще приключи и целият участък ще бъде запръстен", обясни Христова.

 От Община Велико Търново заявиха, че няма материални щети на съоръженията в депото за битови отпадъци.

От Регионалната екологична инспекция не съобщават има ли замърсяване на въздуха.

Мълнии при мощната гръмотевична буря снощи в региона предизвикаха пожари със значителни материални щети в имоти в свищовските села Деляновци и Драгомирово и в Павликени. Няма пострадали хора.


По публикацията работи: Ерол Емилов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна