Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Олимпийски и европейски шампион ще представят България при мъжките двойки на СП по акробатика

Панайот Димитров и Георги Стоянов
Снимка: БТА

Олимпийският шампион по акробатика за младежи Панайот Димитров, който спечели две титли с Мариела Костадинова на Игрите в Буенос Айрес през 2018-а, след шест години отново ще излезе на световния килим, но този път във вида мъжка двойка.

Негов партньор е европейския шампион от първенството в Пезаро през 2021  и бронзов медалист от Световния шампионат в Баку година по-късно Георги Стоянов, който тогава беше партньор с Владимир Коточев. 

Сега Димитров и Стоянов ще представят страната на първенството на планетата, което ще проведе от днес до неделя  в Гимараеш (Португалия). До сега двойката има две шести места - на европейското първенство, което се проведе във Варна миналата година и на световната купа в Бургас през 2024-а.

В първенството на планетата в категорията мъжки двойки България ще има още един вид - Георги Рашев и Любомир Василев, а при смесените дуети ще бъде представена от Жулиен Шайков и новата му партньорка  Магдалена Тодорова. До миналата година Шайков се състезаваше заедно с Елена Босилкова, като двамата се наредиха на пето място на европейското първенство във Варна.


По публикацията работи: Кръстина Иванова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени