Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В централата на ДПС продължават консултациите за подреждане на листите на коалицията около Ахмед Доган

Снимка: БГНЕС

В централата на ДПС продължават консултациите за подреждане на листите на коалицията, в която участва фракцията, лоялни на почетния председател Ахмед Доган. В разговорите участват самият Доган и представители на областните структури на партията. Ахмед Доган пристигна в централата малко преди 12.00 ч. и беше посрещнат със скандирания ДПС от симпатизанти на партията. Той обаче не направи изявление пред медиите.

Председателят Джевдет Чакъров коментира:

"Ще видим колко области днес ще бъдат консултирани. Днес продължаваме с консултациите по традиционния начин, както казахме вчера. Имаме опит от над 30 години. Колективните органи представят своите позиции и аргументи. Те се обсъждат и почваме да формираме кандидат-депутатските листи, с които ще участваме на предстоящите избори".

Чакъров отново изрази притеснение от акциите срещу активисти на партията от страна на държавни институции, които по думите му целят всяване на страх и психоза:

"Въпросът е защо точно сега се случват тези дейности и активности на съответните органи. И заради това призоваваме всички институции, всички органи в страната да се придържат към принципите на правовата държава, да се прилагат правните норми за всички и да няма тенденция да се създава психоза. На много места се уволняват симпатизанти и членове на ДПС".

По-рано днес в изявление в кулоарите на парламента Чакъров и Тимур Халилов съобщиха, че само в община Кърджали в последните дни са уволнени десетки служители. Според тях това се прави под давление на Делян Пеевски. 



По публикацията работи: Явор Римски
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна