Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Васил Етрополски очаква изборни хватки във фехтовката

Снимка: БТА

Легендата в българската фехтовка Васил Етрополски представи екипа си и програмата си, с която се кандидатира за президентския пост в Българската федерация по фехтовка, като Изборното събрание - по негови думи - трябва да бъде проведено на 17 декември в Министерството на младежта и спорта. Той обяви желанието си преди месец, а днес разказа в Пресклуб "България"  визията си за управление.

До момента единствено неговата кандидатура е официално обявена, но Етрополски очаква сегашното ръководство на федерацията да му бъдат конкуренти, като поради този факт се опасява от честността на изборите. На въпрос дали това ръководство има лостове за влияние и дали изборът може да е неравнопоставен, той каза: "Да!"

"Винаги съм искал да опитал да помогна с моите знания и опит. Пенсионирам се тази година и вече нямам извинения да не опитам. С мен се свързаха и хора, които ми споделят, че не всичко върви добре, че има неща, които трябва да се оправят, че нямаме достатъчно състезатели и треньори. Това ме накара да се замисля как мога да помогна. Във федерацията се върви по утъпкан път, а аз искам да излезем от този път, да се справим с някои неща, които пречат. Не съм тук да руша, а да надграждам", заяви той.

Той предложи и конкретна програма, която е изготвил в последните дни, в които е в България с приоритетите, които смята за най-важни. "Имам програма по точки, които съм написал, да бъда конкретен. На първо място е ефективност и логистика. В това отношение има много да се желае. Нужда е промяна във вътрешната структура, за да има правилно разпределение на средства, екипировка, помощ. Следва преструктуриране на средства, на внимание, на действие. Това е важно, за да могат например, някои средства да отиват на правилното място. Залагаме на нови идеи и начини за собствени доходи. Досега хората са били доволни от парите от министерството, но съм на мнение, че тези пари невинаги стигат. Моята цел е да се намери нещо допълнително, което би било от голяма помощ за всички", допълни той.

Етрополски представи и част от екипа си, в който влизат Мариела Павлова, която работи за Академия "Етрополски", бившият национален състезател в спорта Петър Пейчев, който е дългогодишен приятел на кандидата, както и Джема Грозданова, на чиято експертиза се разчита заради успешната работа за проекта "София - европейска столица на спорта".

Още - в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна