Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Анелия Гешева представя книгата си "Жени без мъже" във Видин

Във видинската регионална библиотека днес е представянето на сборника с разкази на Анелия Гешева "Жени без мъже". Съдържа 24 истории от живота, които не са по действителен случай, но са много реалистични, казва авторката.

"Най-кратко мога да кажа, че това са нормални хора с нормални, леко пресолени истории, за да бъде интересно... Историите са реалистични, не са реални, не са по действителни случаи. Опитвала съм се да поставя обикновени хора в малко по-екстрени ситуации, за да мога да направя интересен разказ."

Истории са за борба със съдбата, трудностите и личните избори, пред които са изправени героите в книгата.

"Задавала съм си въпрос доколко се отразявам в героините си, защото в крайна сметка всеки писател пише за себе си, тоест описва своето светоусещане и това няма как да не рефлектира върху характерите на героите... Много от героините ми, специално жените, са изключително много по-различни от мен. Неща, които у себе си не харесвам, у другите не харесвам и съм ги приписвала на героините си, за да разказвам интересни истории."

Сборникът с разкази "Жени без мъже" е девата по ред книга на Анелия Гешева. Представянето ще е от 17:30 ч. в залата за изяви на регионалната библиотека.
По публикацията работи: Анжела Каменова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени