Търсейки чистата храна, човечеството е склонно да мисли, че тя се произвежда лесно. Би могло да не е чак толкова трудно, ако човек знае какво прави и умее да обхване процеса от началото до края му. И ако стремежът е в края му да няма отпадък, да бъде затворен цикълът, да се усвои всяко произведено зрънце и да бъде вложено в продукти – значи е постигнал нещо, което за мнозина от нас е трудно.
Здравка Смиленова е агроном и преди много години не си е представяла, че ще се занимава с растениевъдство. Но ето че тя и семейството ѝ отглеждат биологично зеленчуци край Кресна и Струмяни, и дори повече – преработват продукцията си и част от нея влагат в биохотела си, нареден сред един от най-зелените хотели на планетата в неотдавнашна класация.
Чуйте цялото предаване в звуковия файл: