Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мизия второ денонощие е под вода. Пада нивото на река Скът

Снимка: БГНЕС
Нивото на река Скът е продължило да пада през нощта. Засега няма информация за нови явления, застрашаващи живота на хората в град Мизия, съобщи за "Хоризонт" дежурният в Главна дирекция "Противопожарна безопасност и защита на населението".

Кварталът по поречието на реката обаче остава наводнен. Цяла нощ полицаи охраняваха наводнените къщи. Спасителните екипи извършваха огледи с лодки. Акцията продължава и днес. Евакуирани вчера жители на наводнения квартал прекараха нощта в детската градина в Мизия, където бяха осигурени места за нощувка, минерална вода и храна. Други потърсиха подслон при близки и приятели в съседни села.

Местните хора не очакват сериозна помощ от държавата:

Нищо няма да стане, като там, където имаше наводнение. Ще ни залъжат и нас с по 325 лева. Това ще е.

Доброволци на Българския червен кръст ще раздават храна, вода и дезинфектанти на бедстващите хора в община Мизия. Това съобщи директорът на Областния съвет на БЧК - Враца Гергана Михалчева:

На общинското ръководство са предоставени одеяла, спално бельо, хавлиени кърпи, почистващи и дезинфектиращи материали, кофи и ботуши, така че да подпомогнем процеса по възстановяване на засегнатите къщи и в подкрепа на бедстващото население. На територията на останалите общини от област Враца ние продължаваме да подпомагаме населението с питейна вода и почистващи материали.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Още по темата

Невиждано водно бедствие сполетя град Мизия

Невиждано водно бедствие сполетя град Мизия. Висока приливна вълна се вдигна по местната река Скът и заля града. На места нивото на водата стигна три метра. Десетки къщи са срутени. От наводнените райони на град Мизия досега са евакуирани над 800 души,..

обновено на 03.08.14 в 18:03

Жители на град Мизия: Приливната вълна е причинена от неконтролирано изпускане на язовири

Жители на наводнения град Мизия смятат, че приливната вълна е причинена от неконтролирано изпускане на язовири. Тошко Киновски от Мизия разказа: Водата дойде изведнъж.Бях вкъщи и изведнъж целия блок беше залят с метър вода. Почнаха да падат..

обновено на 03.08.14 в 17:56

БЧК призова да се доставя бутилирана вода за град Мизия

Българският червен кръст деблокира своя бедствен резерв. Спални комплекти и одеяла ще се доставят на евакуираните от  наводнените райони. Това съобщи Гергана Михалчева от БЧК-Враца:  Имаме нужда от минерална вода. Фирми, които имат..

публикувано на 03.08.14 в 17:09

Жертвите от наводненията в Мизия вече са две

Жертвите на водната стихия в Мизия станаха две. Загинала е жена, съобщи БНР. Ситуацията в Мизия продължава да бъде тежка, все още няма данни за местонахождението на около 10 жители на града, които не са сред евакуираните. Това каза министърът на..

публикувано на 03.08.14 в 16:35