Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заради коледни събития ограничават движението в централните части на София

Снимка: архив

Навръх Коледа, 25 декември, в центъра на София ще бъде въведена организация на движението. Зоните за платено паркиране няма да работят.

Заради празничното богослужение в катедралния храм „Св. Александър Невски”, организацията на движението около храма започва още от 06.00 часа сутринта, съобщават от пресцентъра на Столичната община.

До приключване на богослужението се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства на паркингите на пл. „Св. Ал. Невски“; ул. „Оборище” между ул. „Г.С.Раковски” и бул. „Васил Левски”; ул. „Дунав” между ул. „Московска” и пл. „Св. Ал. Невски“; на ул. „11-ти август“ между ул. „Московска” и пл. „Св. Ал. Невски“.

От 07.00 часа се забранява влизането на пътни превозни средства, само по преценка на отдел „Пътна полиция” при СДВР по ул. „Оборище” между ул. „Г.С.Раковски” и бул. „Васил Левски”; по ул. „15-ти ноември“ между бул. „Цар Освободител“ и пл. „Св. Ал.Невски“.

Заради провеждането на инициативата Българската коледа в Народен театър „Иван Вазов” от 12.00 часа до приключване на мероприятието се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на гостите на благотворителния концерт по улиците - „Иван Вазов” между ул. „Георги Бенковски” и ул. „Кузман Шапкарев”; на ул. „Славянска” между ул. „Дякон Игнатий” и ул. „Георги Бенковски”; на ул. „Георги Бенковски” между ул. „Иван Вазов” и ул. „Славянска”.

От 19.00 часа до приключване на мероприятието се забранява влизането на пътни превозни средства, само по преценка на отдел „Пътна полиция” при СДВР по ул. „Иван Вазов” между ул. „Георги Бенковски” и ул. „Кузман Шапкарев”; по ул. „Славянска” между ул. „Дякон Игнатий” и ул. „Георги Бенковски”; по ул. „Георги Бенковски” между ул. „Иван Вазов” и ул. „Славянска”.

Началото на събитието в Народния театър е от 20.00 часа и на него ще присъства президентът Радев.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Нови критерии за избора на ръководствата на общински дружества

През следващата седмица започват разговори между политическите формации в Столичния общински съвет (СОС) за изготвянето на нови критерии и процедури, по които ще се избират ръководствата на общинските дружества. Инициатори са от групата на "Продължаваме промяната - Демократична България" (Спаси София), които вече са изготвили методология, но..

публикувано на 28.06.24 в 15:05

Текстове на Георги Марков оживяват отново в пиесата "Архангел Михаил"

На 30 юни 2024 г. (неделя) от 19:30 в "Нов театър“ – НДК, ще се изиграе последното представление за сезона на спектакъла "Архангел Михаил" по текстове на Георги Марков. Това е единствената българска пиеса, печелила първа награда за драматургия на театралния фестивал в Единбург (1974). Тя не е била представяна пред българска публика повече от 30..

публикувано на 28.06.24 в 14:13

"Царят в онлайн средата е гол!" възкликва Жюстин Томс с новата си книга

„Съдържанието е цар“ – пише Бил Гейтс в свое есе през 1996 година и то става не само популярно, а и нещо като мантра за много специалисти м онлайн маркетинга. От тогава досега обаче дигиталната среда е коренно променена. Технологичните изкушения и потребителите са много, появили са се социалните мрежи, има професии като инфлуенсър,..

публикувано на 28.06.24 в 13:12

Началото на развлекателна индустрия у нас в арт инсталацията "Мис Демокрация (не на политиката!)"

До 30 юни 2024 г., в Галерия Depoo, Райна Тенева и Аарон Рот представят инсталацията "Мис Демокрация (не на политиката!)". Името е заимствано от един от многото конкурси за красота, които бизнесменът Иво Божков организира в началото на 90-те години. Конкурсът се е провеждат от 1991 до 1997 г. в различни български градове и дава представа за..

публикувано на 28.06.24 в 12:38
Атракционният парк

Село Чавдар привлича туристи с богата културна програма и десетки забележителности

Наситена културна програма предлага село Чавдар на жителите и гостите на населеното място. През последните три месеца, всеки уикенд селото предоставя възможност за развлечение на открито, каза пред Радио София кметът на с. Чавдар Григор Даулов. На 29 юни предстои Фолклорният фестивал „Да запеем заедно песните на Средногорието“. „В неделя..

публикувано на 28.06.24 в 10:53

Столичният район "Красно село" с осезаем недостиг на места в детските заведения

Един от най-осезаемите проблеми в„Красно село" е недостигът на места в детските заведения, каза пред Радио София кметът на района Цвета Николаева. Тя добави, че предстои разширение на единствената детска градина в кв. „Борово“. „Още януари месец стартирахме подготовката на документи за възлагане на инженеринг за построяването на разширението на..

публикувано на 28.06.24 в 09:24