Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В по-малките хотели и къщите за гости са по-гъвкави към туристите

Снимка: Архив

Въпреки притесненията в туристическия сектор, по-малките места за настаняване стават все по-предпочитани и това дава оптимизъм на собственици и управители на къщи за гости и хотелчета. Това констатира пред Радио София Елеонора Йосифова от Българската асоциация по алтернативен туризъм.

Обяснението е свързано с по-малкото хора и възможността да се поддържа по-безопасна среда в епидемичната ситуация.

Има и съкратени кадри заради кризата, но повечето са се научили да бъдат гъвкави, предлагат различни варианти на клиентите и гледат да оцелеят, защото най-често става дума за семеен бизнес, допълни Йосифова.

„Къщите за гости без традиционно предлаганата храна губят от чара на преживяването.“

След затварянето през лятото в много от обектите са се надявали декемврийските празници да донесат работа и спокойствие.

Чуйте разговора на Антония Каменичка с Елеонора Йосифова.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Още по темата

Зимните ни курорти са в готовност да посрещнат българските туристи

На прага сме на зимния сезон, трите ни големи български зимни курорти непрекъснато се състезават и доказват кой е най-известният, най-слънчевият, най-зеленията, най-старият на Балканите. Едно е ясно обаче - за всички предстои труден сезон.  Още в края на..

публикувано на 10.12.20 в 16:45

Константин Занков: Хотелите са готови за зимния сезон, хигиената е много добра

Ситуацията, в която живеем, не е обичайна и е много нестандартна за нас, но трябва да продължим да живеем, тъй като тази година без пътешествия няма кой да ни я върне, каза пред Радио София Константин Занков от Института за анализи и оценки в..

публикувано на 10.12.20 в 16:08
ВИЖТЕ ОЩЕ

Денят на Европа и мирът

Теодор Стойчев е ръководител на Бюрото на Европейския парламент (ЕП) в България. По случай 9 май, Денят на Европа той беше гост в предаването "Радиокафе". Стойчев сподели, че обединението на европейските държави в Евросъюз е цяло чудо, въпреки..

публикувано на 09.05.24 в 14:51
Петя Андасарова с водещия на

За музиката, театъра и инфлуенсърството като отговорност към младите хора

В предаването "Добър вечер, София" се срещаме с Петя Андасарова. Тя е само на 23 години, но вече е успешен артист. В артистичната сфера, в която навлиза още от ранните си години тя вече има свой широкоспектърен образ. Като ученичка в 5 клас..

публикувано на 09.05.24 в 14:10

55-то издание на "Софийски музикални седмици"

"Софийски музикални седмици" е един от емблематичните фестивали за столицата, а откриването на тазгодишното му 55-то издание ще се състои на 23 май. Той ще протече в два модула - майско-юнски и септемврийски. Повече за на събитието разказа проф...

публикувано на 09.05.24 в 12:50

Родителите на над 3800 неприети в ясли и градини деца в София са получили компенсации

До 12.00 часа днес могат да бъдат актуализирани желанията за кандидатстване в столичните ясли и детски градини. След този час системата ще бъде заключена. Обявените свободни места за прием през следващата учебна година са 13 102, припомни пред..

публикувано на 09.05.24 в 10:17

Как да улесним прехода от детската градина към училище?

Започването на първи клас е специален момент в живота на децата. Някои от тях обаче, изпитват страх от неизвестното, имат трудности с фината моторика, концентрацията и новата среда. Специалистите съветват родителите да разговарят с децата си, за..

публикувано на 09.05.24 в 09:06

Район "Люлин" празнува

Днес столичният „Люлин“ отбелязва районния си празник. Тази година от администрацията на района са подготвили 4-дневен фестивал, с който да зарадват жителите на най-многолюдния квартал не само в София, но и в страната. Празникът започва в 17.00..

публикувано на 09.05.24 в 08:12

Влизат в сила временни противоепидемични мерки срещу коклюш

От днес у нас се въвеждат временни противоепидемични мерки срещу разпространението на заболяването коклюш. Според заповедта на здравния министър те ще действат до края на юли и включват безплатна диагностика с PCR тестове в София, Пловдив, Варна,..

публикувано на 09.05.24 в 08:09