Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Радиокафе

Започнете деня с „Радиокафе”!  

Снимка
Казват, че кафето в приятна компания може да даде тонус на цялата ви седмица.

Вашето делнично късметче идва с магнетичните гласове на Лилия Големинова, Гергана Пейкова и Ива Дойчинова.

Отпийте своята глътка "Радиокафе" всеки делничен ден между 10 и 14 часа!

Какво по-вкусно има от първата глътка кафе в съботната сутрин?
Отговорите са два и ще откриете в чаровните гласове Александра Илиева и Петя Калнакова. Всяка събота между 09 и 12 часа.

А, неделята?! Тя е специална - "Радиокафе" на път.
Слушайте внимателно, защото започва от 9 и продължава до 12 часа.

Публикации

Кадър от филма

Отбелязваме 100 години от рождението на Въло Радев с прожекция на филма му "Адаптация"

По инициатива на Националния филмов център честваме януари като месец на българското кино. Тази година, освен добрата инициатива, отбелязваме и 100 години от рождението на един от знаковите български кинорежисьори - Въло Радев . В предаването..

публикувано на 09.01.23 в 16:45

Ароматът на джинджифил зарежда с енергия, помага на човек да се фокусира

Ароматерапията е известна на човечеството от векове и нейните ползи за човешката психика и физика са неоспорими. Валентина Славова от Fairy scents се занимава с психология на ароматите и провежда различни работилници и семинари на тази тема. За..

публикувано на 09.01.23 в 14:20

Първата пълна биография на мексиканската художничка Фрида Кало излезе на български език

Първата пълна биография на мексиканската художничка  Фрида Кало  вече може да бъде намерена на българския книжен пазар. Фрида Кало е противоречива и загадъчна личност, но мистерията й е развенчана от американската изкуствоведка  Хейдън Херера  в първата..

публикувано на 09.01.23 в 13:32

Броят зимуващите водолюбиви птици от 12 до 15 януари

Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) и Изпълнителната агенция по околна среда (ИАОС) организират преброяване на зимуващите водолюбиви птици у нас . Над 100 доброволци и членове на БДЗП и участващите партньори, обединяват усилията..

публикувано на 09.01.23 в 13:28

Паралелните светове в МВР - проблемите, които чакат решения

В края на месец декември, екипът на  фондация "Общество и сигурност"  публикува на интернет страницата си видео, със заглавие "Паралелните светове в МВР“. Клипът е провокативен и се обръща към гражданите, каза в предаването „Радиокафе“  Радостина Якимова..

публикувано на 09.01.23 в 12:14
Георги Данаилов

Надграждането е важно нещо

Георги Данаилов в спомените на колегата Людмила Прокопова, с която дълги години са съседи в Ковачевица: "Приятелството ни с Жожо е много преди Ковачевица. Прекрасен човек, за таланта няма да говорим. Като че ли знаеше какво става навсякъде по света - кои..

публикувано на 08.01.23 в 11:59
Мартина Табакова и Зорница Иларионова

Красива музика с техническо предизвикателство

Мартина Табакова и Зорница Иларионова ни представят концерта си със "Софийски солисти": "На 11 от 19 ч. (входът е свободен!) ще свирим със "Софийски солисти" "Двойния концерт" на Менделсон - дойде момента! Концертът е от знаковите творби за солисти-дуо и..

публикувано на 08.01.23 в 11:34
кино

Притегателен център на положителна енергия

Олег Ковачев за предстоящите събития в и за кино "Влайкова": "Кино "Влайкова" бе спасено от общността, от хората  от махалата и не само. Киното, читалището, библиотеката. Колко малко му трябва на човек да бъде щастлив! Емоцията и принадлежността към тази..

публикувано на 08.01.23 в 10:41

Иновации, резултати и креативност

Най-добрите работодатели влизат за шести път в надпревара за Employer Branding Awards. Какво да очакваме ни разкрива Надя Маринова, главен редактор на B2B media: "Конкурсът е за шеста година. Издирваме най-добрите практики сред работодателите. Някои..

публикувано на 07.01.23 в 11:46
Връх Ком

Планината обича подготвените

Изкачване на връх Ком в разговор с планинския водач Пламена Петрова: "Ком е емблематичен връх. Има плоча на Вазов, и на него не му е убегнала красотата. При добро време се вижда яз.Огоста. Приятно място за еднодневен преход.  Има няколко варианта...

публикувано на 07.01.23 в 10:44