Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Радиокафе

Започнете деня с „Радиокафе”!  

Снимка
Казват, че кафето в приятна компания може да даде тонус на цялата ви седмица.

Вашето делнично късметче идва с магнетичните гласове на Лилия Големинова, Гергана Пейкова и Ива Дойчинова.

Отпийте своята глътка "Радиокафе" всеки делничен ден между 10 и 14 часа!

Какво по-вкусно има от първата глътка кафе в съботната сутрин?
Отговорите са два и ще откриете в чаровните гласове Александра Илиева и Петя Калнакова. Всяка събота между 09 и 12 часа.

А, неделята?! Тя е специална - "Радиокафе" на път.
Слушайте внимателно, защото започва от 9 и продължава до 12 часа.

Публикации

Деца с приемни родители са най-близко до семейната среда

Приемната грижа за деца, макар и временна мярка, е доказала своята значимост и важност. Тя е най-близка до семейната форма и предоставя всичко необходимо за правилното и пълноценно развитие на детето като личност . Приемните родители..

публикувано на 23.01.23 в 12:50

Движението като начин на комуникация в танцовия спектакъл "Израстване"

„Израстване"  е авторски, танцов спектакъл на актьора  Михаил Бонев . Целта е популяризиране на съвременния танц, а пърформансът е насочен към децата и младите хора. Представлението е създадено на базата на импровизация, а темата, която..

публикувано на 23.01.23 в 12:38

Плащаме местните данъци и такси в София от днес

От днес в София могат да бъдат плащани местните данъци и такси. Това може да стане  на каса в районните данъчни отдели, по банков път или чрез финансови посредници. До 30 април гражданите могат да се възползват от 5% отстъпка за данък сгради, ако цялата..

публикувано на 23.01.23 в 08:41
Христо Йоцов и Мишо Йосифов

Йо-Йо, майсторство и музикантлък

Христо Йоцов и Мишо Йосифов за проекта си Йо-йо : "Името на проекта извън йойото на връв е свързано с това, че всичко трябва да има идея, кауза, за която да се говори на интервютата. Иначе групата сме той и аз (Христо). "Арт Месинджърс" на Арт..

публикувано на 22.01.23 в 11:01
Ивайло Христов

Издаването на ноти отваря България към света

Тромбонистът от Софийската филхармония Ивайло Христов за издаването на ноти: "Откакто технологично светът насмогна на много неща, издаването на ноти стана междинно нещо. Навремето бизнесът е бил да издаваш ноти, които да се свирят вкъщи. Сега пазарът..

публикувано на 22.01.23 в 10:56

Мащабът на Моцарт ще е винаги актуален

Иван Пенчев за концерта на Кварто квартет за рождения ден на Моцарт на 27 януари в зала България: "Денят, в който е роден Моцарт е празник на музиката. Ще изпълним Концерта за флейта и арфа, написан е поръчково, но дори не му е платен. Но..

публикувано на 22.01.23 в 10:31

Всички болежки се забравят на сцената

Илко Градев и Владимир Михайлов представят на живо в студиото джипси-суинг албума " Ноти за Джанго ":  "Обикновено се чустваме спокойни, но и нетърпеливи. Албумът на Петър Койчев трио се базира на хармониите на френския суинг от 30-те и 40-те...

публикувано на 21.01.23 в 11:38
Със Златина Толева

Изкуството като начин на интеграция на откритите въпроси

Медитативен градски ритрийт в тишина със Златина Толева, автор и водещ на събитието: "Събитието се породи от необходимоста да останем отвъд, по-голямото предизвикателство е да го направим в града. В пространствато на Сайлънс Лаб ще се прекарат 6..

публикувано на 21.01.23 в 11:00
Танцова компания

Невидимите пластове

"Ритуали на душата" е спектакъл на Танцова компания "ДЮН" в Топлоцентрала на 22 януари. Представя ни го хореографът Петя Стойкова: "Не бих го нарекла спектакъл, това е практика, среща с публиката, представят се духовни практики. Смятаме го за нещо живо...

публикувано на 21.01.23 в 10:00

Двойката без двойки

"10-те мита в партньорството" и "Щастие за двама" – безплатна онлайн среща. Подробности от психолога Силви Еролова: "Маратонът "Щастие за двама" започва с безплатната среща на 23 през Zoom "Митовете в партньорството". Концепцията за любовта е нещото,..

публикувано на 21.01.23 в 09:58