Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Радиокафе

Започнете деня с „Радиокафе”!  

Снимка
Казват, че кафето в приятна компания може да даде тонус на цялата ви седмица.

Вашето делнично късметче идва с магнетичните гласове на Лилия Големинова, Гергана Пейкова и Ива Дойчинова.

Отпийте своята глътка "Радиокафе" всеки делничен ден между 10 и 14 часа!

Какво по-вкусно има от първата глътка кафе в съботната сутрин?
Отговорите са два и ще откриете в чаровните гласове Александра Илиева и Петя Калнакова. Всяка събота между 09 и 12 часа.

А, неделята?! Тя е специална - "Радиокафе" на път.
Слушайте внимателно, защото започва от 9 и продължава до 12 часа.

Публикации

Преводачи с искания за промени в бранша

На 16 януари 2023 г. в медиите е било публикувано отворено писмо от преводачи на художествена литература у нас, които споделят за проблеми в бранша, чието решаване е крайно необходимо и не търпи отлагане. За мерките, които трябва да се вземат и за..

публикувано на 24.01.23 в 17:21

Ще се завърне ли зимата?

Има ли изменение в климата и ще се завърне ли зимата през 2023 година? Подробности пред Радио София разказа климатологът Симеон Матев. Той сподели, че изминаващият януари е доста динамичен, с впечатляващи аномалии, но до момента те са в положителна..

публикувано на 24.01.23 в 16:13

Спектакълът "Сонетът" с предстояща премиера в София

"Сонетът" е поетично-визуален спектакъл, с предстояща премиера на Камерна сцена "Славянска беседа" на 30 януари 2023 година. Режисьорът Диана Досева разказа пред Радио София за значението на сонетната форма в театралния изказ и темите в спектакъла...

публикувано на 24.01.23 в 15:50

Мит или каприз е предродилната депресия?

След раждането много жени преминават в период на следродилна депресия. Но има ли депресия преди раждането? На тези въпроси отговори клиничният психолог Димитрина Младенова. Тя сподели, че според статистиката една на всеки десет жени би могла да..

публикувано на 24.01.23 в 15:00
Меги Савова, Гергана Пейкова и Мариана Маринова

"Мисис Вселена" търси най-красивата омъжена жена от целия свят на конкурс в София

От 30 януари до 4 февруари 2023 г., в София ще се проведе световния конкурс "Мисис Вселена" , с форум против домашното насилие над жени. 120 омъжени красавици от целия свят ще се състезават в надпреварата. Красивата визия и излъчването са..

публикувано на 24.01.23 в 12:30

Безплатни учебници, транспорт и училищно хранене ще намалят отпадането на деца от клас

Близо 6 на сто от децата отпадат от училище заради бедност. Липсата на безплатни учебници и т.нар. транспортна бедност оказват силно негативно влияние и възпрепятстват достъпа до образование. Това показват предварителните данни от анализ на..

публикувано на 23.01.23 в 16:12
Гриша Атанасов с книгата на Льоконт

В историята на КГБ от Бернар Льоконт има и ключове към съвременността

Френският журналист Бернар Льоконт (р. 1949 г.) зарадва българските читатели и почитатели на документалната литература с поредно издание, посветено на съветската история отпреди падането на Берлинската стена. „КГБ. Истинската история на..

публикувано на 23.01.23 в 14:28

Деца с приемни родители са най-близко до семейната среда

Приемната грижа за деца, макар и временна мярка, е доказала своята значимост и важност. Тя е най-близка до семейната форма и предоставя всичко необходимо за правилното и пълноценно развитие на детето като личност . Приемните родители..

публикувано на 23.01.23 в 12:50

Движението като начин на комуникация в танцовия спектакъл "Израстване"

„Израстване"  е авторски, танцов спектакъл на актьора  Михаил Бонев . Целта е популяризиране на съвременния танц, а пърформансът е насочен към децата и младите хора. Представлението е създадено на базата на импровизация, а темата, която..

публикувано на 23.01.23 в 12:38

Плащаме местните данъци и такси в София от днес

От днес в София могат да бъдат плащани местните данъци и такси. Това може да стане  на каса в районните данъчни отдели, по банков път или чрез финансови посредници. До 30 април гражданите могат да се възползват от 5% отстъпка за данък сгради, ако цялата..

публикувано на 23.01.23 в 08:41