Антоний Гълъбов: Има картелно споразумение между социологически агенции

Политологъ т Антоний Гълъбов изрази опасения, че за изборите за Европейски парламент в неделя ще бъдат регистрирани над 60 хил. наблюдатели, много от които няма да наблюдават вота, а ще се опитват да контролират избирателите. В интервю за "Преди..

публикувано на 23.05.14 в 10:33

Кр. Божанов: Проблем е, че членове на секционните комисии се отказват в последния момент

В 168 секции в 35 държави ще могат да гласуват нашите сънародници за членове на Европейския парламент. Красимир Божанов от Министерството на външните работи, председател на работната група за провеждането на изборите, каза в "Преди всички", че..

публикувано на 23.05.14 в 09:24

М. Абрашева: Кампанията може да промени местата само на малките партии

Социологът Марчела Абрашева коментира в предаването "Преди всички", че предизборната кампания ще промени положението на по-малките партии. Първите три места са ясни от началото. За съжаление кампанията, която направиха, беше концентринрана върху..

публикувано на 23.05.14 в 08:54

Антоанета Цонева: Има риск да бъде опорочена фигурата на наблюдателя на изборите

50 хиляди наблюдатели  има към този момент за предстоящите избори, но окончателните резултати ще станят ясни утре. През миналите избори са били 14 180 наблюдатели. Антоанета Цонева от Института за развитие на публичната среда каза в "Преди всички",..

публикувано на 23.05.14 в 08:32

Голямата изненада - националистите в Холандия са трети в евровота

Голямата изненада в началото на изборите за Европарламент е класирането на трето място на националистите в Холандия, въпреки че месеци наред оглавяваха прогнозите, предаде  Евронюз . На първо място е Християндемократическият съюз, следван от Демократи..

публикувано на 23.05.14 в 02:14

"Екзакта" прогнозира избирателна активност от около 35 на сто и преднина на ГЕРБ пред Коалиция за България

Избирателна активност от около 35 на сто на евроизборите в неделя прогнозират от "Екзакта рисърч груп". Според прогнозата на агенцията е възможно активността да се вмества в интервала от 32 до 38 процента. При активност от 35 на сто очакваме да..

публикувано на 22.05.14 в 15:55

Шест сигнала за изборни нарушения са подадени в прокуратурата в Пловдив

В Пловдивската районна прокуратура досега са постъпили 6 сигнала за нарушение на изборното законодателство. Образувани са предварителни проверки по случаите. Резултатите ще бъдат оповестени в кратки срокове, съобщи прокурор Атанас Илиев.

публикувано на 22.05.14 в 15:08

"Алфа Рисърч": ГЕРБ, БСП, ДПС, Бареков и Реформаторите - с евродепутати

Седемнайсетте български мандата в Европейския парламент с най-голяма степен на вероятност биха се разпределили между пет политически формации: ГЕРБ – 6 места, БСП – 5, ДПС – 3, България без цензура – 2, Реформаторски Блок – 1 . Това показва..

публикувано на 22.05.14 в 14:15

"Галъп": Между 500 и 600 хиляди души ще гласуват за всяка от партиите БСП и ГЕРБ

Три дни преди изборите силите между БСП и ГЕРБ са абсолютно изравнени и само избирателната активност ще определи коя от двете партии ще е на първо място. Това е последната прогноза на агенция" Галъп". Политологът Димитър Ганев уточни: Почти..

публикувано на 22.05.14 в 14:07

Днешният вот във Великобритания е последна проверка на общественото мнение преди общите избори през май догодина

Милиони британци гласуват днес в изборите за Европейски парламент и в местни избори в Англия и Северна Ирландия. Очакванията са Партията за независимост на Найджъл Фараж да изпълни заканата си за "земетресение" на изборите, като вкара най-много..

публикувано на 22.05.14 в 11:57

Предизборната кампания в Гърция достигна кулминация

Остра е конфронтацията между партиите в Гърция в навечерието на евроизборите. Един от очакваните сценарии е правителството да подаде оставка, ако опозиционната крайнолява партия СИРИЗА спечели евровота. Очаква се избирателна активност над 60%...

публикувано на 22.05.14 в 11:30

Само един кандидат за евродепутат е проверил своя коефициент на интелигентност

Преди седмица от МЕНСА България предложиха на кандидатите за европейски депутати  да проверят своя коефициент на интелигентност. Боян Александров коментира в предаването "Хоризонт до обед", че интересът е слаб. Дотук имаме един кандидат депутат,..

публикувано на 22.05.14 в 11:18

Очакванията са крайнодесните да се представят добре на изборите в Холандия и дори да ги спечелят

Днес се провеждат изборите за Европейски парламент в Холандия. От изключително значение ще е проявената активност на този ден, тъй като резултатите ще определят политическата насока на ЕС през следващите 5 години. Затова и Холандия от няколко..

публикувано на 22.05.14 в 10:58

"Прозрачност без граници" сигнализира ЦИК за неефективно обучение на секционните избирателни комисии

Линка Тонева от Асоциация "Прозрачност без граници" каза в "Преди всички", че на участниците в обучението на секционните  избирателни комисии не са предоставени ясни и точни указания по отношение на действителността на бюлетината, в случай че е..

публикувано на 22.05.14 в 09:27

От днес РИК в Силистра започва разпределянето на изборните бюлетини

От днес Районната избирателна комисия в Силистра започва разпределянето на изборните бюлетини в 7-те общини на областта. В изборния ден в района ще работят 222 секционни комисии. По последни данни избирателите в областта са 113 255. От РИК..

публикувано на 22.05.14 в 09:19

17 хиляди кандидати се състезават за 751 места в Европарламента

Осмите преки избори за Европейски парламент започват днес във Великобритания и в Холандия. Резултатите от тях ще са известни в неделя, когато ще приключи гласуването и в останалите страни-членки.  В повечето страни-членки, включително България..

публикувано на 22.05.14 в 09:10

ЮКИП и лейбъристите с равни шансове в днешния британски евровот

Антиимигрантската партия ЮКИП и опозиционните лейбъристи се очаква да спечелят най-много гласове на провеждащите се днес във Великобритания избори за Европейски парламент. През последния месец антиевропейците на Найджъл Фараж водеха в..

публикувано на 22.05.14 в 09:08

Осмите поред преки избори за Европейски парламент започват днес

Осмите поред преки избори за Европейски парламент започват днес - във Великобритания и в Холандия. Там по традиция се гласува в четвъртък, резултатите обаче трябва да бъдат обявени късно в неделя, когато затворят избирателните секции във всички..

публикувано на 22.05.14 в 08:10

Апатия е завладяла французите преди евровота

Апатия и евроскептицизъм владеят французите в последните дни преди европейските избори. Това сочат проучванията, според които негласувалите могат да стигнат 60%. Отказалите се да пуснат своя глас ще победят на евроизборите в неделя,  потвърди..

публикувано на 21.05.14 в 13:37

Комисията за защита на личните данни уточнява методиката за проверки по изборите

До края на седмицата Комисията за защита на личните данни ще изработи методика за извършване на проверки на администратори на лични данни, каквито са участниците в евроизборите, каза в интервю за предаването "Преди всички" председателят на..

публикувано на 21.05.14 в 10:45