Борислав Сарафов: Засега нямаме сериозни сигнали за купуване на гласове

Престъпността не е нещо, което бихме могли да занулим, но трябва да я сведем до поносими за обществото нива. Проверяваме всички версии по разстрела в Свог е, каза в "Преди всички" заместник главният прокурор Борислав Сарафов . Работата на..

публикувано на 21.05.14 в 08:50

"Галъп": Равенство на силите между БСП и ГЕРБ

Ако евроизборите бяха днес за БСП биха гласували 18,3%, за ГЕРБ също 18,3%, ББЦ – 7,2%, ДПС – 7,1%. Това показват данните от редовното представително за пълнолетното население на страната проучване на общественото мнение на „Галъп интернешънъл” ,..

публикувано на 20.05.14 в 13:00

Галя Николова: На хората им омръзна след всички избори да се говори за нарушения, затова има наплив за наблюдатели

Трудно се организира обучението на наблюдатели на изборите. Това заяви в предаването "Преди всички" Галя Николова от Гражданско движение ДНЕС, които имат регистрирани наблюдатели за евроизборите на 25-и май. Нямаме възможност, като..

публикувано на 20.05.14 в 09:40

Антон Хиджов: Впечатляващият брой наблюдатели ще доведе в секциите хора, които нямат познания

Повечето граждански организации проявяват интерес към изборите и това е радващо от гледна точка на гражданското общество. Но от друга страна, впечатляващият брой наблюдатели ще изкарат хора в секциите, които нямат познания за това как..

публикувано на 20.05.14 в 08:54

Е. Друмева: Очакваме по-голяма активност при използването на преференциален вот

Очакваме по-голяма активност на тези избори по отношение на използването на правото на преференциален вот. Това каза за предаването "Нещо повече" по "Хоризонт" проф. Емилия Друмева , председател на Обществения съвет към ЦИК. Съвсем точно е,..

публикувано на 19.05.14 в 18:05

Заради съвпадането на евроизборите с абитуриентските балове употребата на алкохол ще бъде забранена само около местата за гласуване

Заради съвпадането на изборите за евродепутати с абитуриентските балове тази година употребата на алкохол в изборния ден ще бъде забранена само около местата за гласуване. От СДВР съобщиха, че през следващите дни в София ще има засилено полицейско..

обновено на 19.05.14 в 14:09

Гергана Паси: Спадащото доверие в ЕП ще доминира дебата в Европа

Предстоящите избори за Европейски парламент са вторият най-голям демократичен експеримент в света. Това каза за предаването "12+3" по "Хоризонт" Гергана Паси в навечериено на конференция по повод предстоящите избори за Европейски парламент,..

публикувано на 19.05.14 в 14:03

Предизборен диспут на тема "Сигурността на гражданите и на границите на ЕС - общ ангажимент на европейските и на националните институции"

Предизборен диспут на тема "Сигурността на гражданите и на границите на ЕС - общ ангажимент на европейските и на националните институции". В диспута участват Пеньо Костадинов от БКП, Борислав Сандов от "Зелените" и Симеон Костадинов от "Националистически..

публикувано на 19.05.14 в 11:36

Цветозар Томов: Голям проблем за вота е, че някои наблюдатели ще играят ролята на застъпници

Сигналите за нарушения , които се получават в ЦИК по време на предизборната кампания, се увеличават с наближаване на вота, но това е нормално. Няма повече сигнали отколкото в предишни кампании. Засега кампанията върви нормално. Това каза в..

публикувано на 19.05.14 в 09:11

Димитър Ганчев: Предизборната агитация в интернет извира отвсякъде

Сблъсъкът между партиите е в интернет отдавна. Поне от две години насам това вече не ни изненадва. Партиите инвестират в т.нар. "тролове" и това е нормално, защото активното население си набавя информация най-вече от мрежат а. Това каза в..

публикувано на 19.05.14 в 08:41

Звената "Български документи за самоличност" ще работят по специален начин, за да може хората без валидни документи да гласуват

В настоящата, последна, седмица преди евровота звената "Български документи за самоличност" ще работят по специален начин, за да може хората без лична карта или тези, които нямат валидни документи по обективни причини, да имат възможност да гласуват...

публикувано на 19.05.14 в 08:29

Румен Петков даде обяснения в СДВР по сигнал за купуване на гласове

Бившият вътрешен министър Румен Петков беше извикан на разговор в Столичната полиция по сигнал за купуване на гласове. Разследването е започнало след сигнал от региона на Плевен, съобщиха от  Софийската градска прокуратура. От държавното..

публикувано на 18.05.14 в 15:50

Повече време ще отнеме преброяването на бюлетините от евровота

Участници в Обществения съвет към Централната избирателна комисия предупредиха, че преброяването на бюлетините от евровота ще отнеме повече време от обичайното заради отчитането на преференциите. Информационната кампания на ЦИК е слаба и няма..

публикувано на 17.05.14 в 12:12

Предизборен диспут на тема "Образование, етнически и междукултурен диалог, национални каузи и начини за преодоляване на радикализма"

Предизборен диспут на тема "Образование, етнически и междукултурен диалог, национални каузи и начини за преодоляване на радикализма". В диспута участват Павел Чернев от "Националистически партии за България", Нако Стефанов от ПП "Българска комунистическа..

публикувано на 17.05.14 в 11:36

Е. Дайнов: Парламентът не трябва да работи по време на предизборна кампания

Парламентът не трябва да работи по време на предизборна кампания. Това каза за предаването "Преди всички“ политологът Евгени Дайнов . Използва се трибуната на висшата законодателна власт за предизборни ходове и агитация. Затова парламентът..

публикувано на 16.05.14 в 10:33
Камелия Нейкова

Камелия Нейкова: Асоциация "Прозрачност без граници" не е уведомила ЦИК за оттеглянето си

Асоциация "Прозрачност без граници" не е уведомила ЦИК за оттеглянето си от Обществения съвет към Комисията. Това заяви за предаването "Преди всички" на "Хоризонт" говорителят на Комисията Камелия Нейкова: Аргументите, които изложиха, аз не..

публикувано на 16.05.14 в 09:30

ВАС отмени решението на ЦИК и я задължи пак да разгледа сигнала на "Протестна мрежа" за неправомерна агитация на "Атака"

Върховният административен съд (ВАС) постанови Централната избирателна комисия (ЦИК) пак да разгледа сигнала на "Протестна мрежа" за неправомерна агитация на "Атака". Организацията на участници в антиправителствените демонстрации подаде сигнал в..

публикувано на 15.05.14 в 14:00

Асоциация "Прозрачност без граници" се оттегля от Обществения съвет към ЦИК

Асоциация "Прозрачност без граници" се оттегля от участие в Обществения съвет към ЦИК, обяви изпълнителният директор на Асоциацията Калин Славов , цитиран от БТА. От организацията посочиха, че във взаимодействието между Обществения съвет и ЦИК липсва..

публикувано на 15.05.14 в 12:40

Кольо Колев: С напредването на кампанията намаляват желаещите да гласуват

Предизборната  кампания не е интересна, коментира в "Преди всички" социологът от агенция "Медиана" Кольо Колев . Отсъства европейската тема. Това е проблем на самата Европа. Няма визия за себе си, накъде върви, какви са отношенията към останалия..

публикувано на 15.05.14 в 08:40

ЦИК спря агитационен клип на "Атака"

Централната избирателна комисия спря излъчването на агитационен клип на партия "Атака" заради насаждане на негативно отношение към Европейския съюз и НАТО. На лидера на партията ще бъде наложена глоба. Санкцията е от 200 до 2 000 лева.  Предизборният..

публикувано на 14.05.14 в 13:30