Започна извозването на бюлетините от печатницата на БНБ

Бюлетините за евровота са отпечатани и започна транспортирането им от печатницата на БНБ до областните администрации. Това става по график, каза пред "Хоризонт" говорителят на Централната избирателна комисия Камелия Нейкова:   Днес се..

публикувано на 14.05.14 в 13:21

Стефан Георгиев: ЦИК и президентът са ключовите институции във вялата кампанията за евроизборите

ЦИК и президентът се оказват ключови институции за тази предизборна кампания. Това каза в предаването „Преди всички“ Стефан Георгиев от Института за социална интеграция. По-късно днес те ще представят междинни резултати от медийния мониторинг,..

публикувано на 14.05.14 в 10:01

Европроекти привличат млади хора за участие в изборите

Когато през 2012-а година немислимото се случи и съкращенията в бюджета на ЕС доведоха до изпразването на фондовете на "Еразъм", хиляди студенти се оказаха в чужбина без финансиране. Реакцията им бе забележителна. Хиляди студенти направиха свои..

публикувано на 14.05.14 в 10:00

Кампания информира българите в чужбина за евроизборите

Kампания информира българите, живеещи в чужбина, за изборите за Европейски парламент, които в България ще се проведат на 25-и май.  Проектът "Гласувайте като европейци!" дава бързи отговори за това кога, къде и как може да се гласува за депутати в..

публикувано на 13.05.14 в 19:40

От 20-и май МВР открива денонощна телефонна линия за сигнали за нарушения около изборите

МВР открива денонощна телефонна линия за сигнали, свързани с нарушения около изборите. Линията ще заработи от 20-и май. Изборните секции в страната ще бъдат охранявани от 12 430 полицаи. За да не се повторят събития, подобни на тези от предишните..

публикувано на 13.05.14 в 14:56

Във Варна дежурни екипи ще приемат сигнали за нарушения по време на изборите

Във Варна вече има сформирани екипи от прокурори, които ще дежурят на 24-ти и 25-и май, за да могат гражданите и организациите да подават сигнали за извършени престъпления против политическите права във връзка с провеждането на изборите за Европейски..

публикувано на 13.05.14 в 14:22

Предизборен диспут "Социална Европа и/или Европа на растежа - здравеопазване, екология, фондове, инфраструктура"

Предизборен диспут на тема "Социална Европа и/или Европа на растежа - здравеопазване, екология, фондове, инфраструктура". В първата част на диспута участват д-р Боян Киров от „Българска левица“, Румяна Угърчинска – независим кандидат, Александър..

публикувано на 13.05.14 в 10:37

"Прозрачност без граници" организира подписване на антикорупционен договор между представители на всички кандидати за ЕП

Асоциация "Прозрачност без граници" организира подписването на антикорупционен договор между представителите на всички партии във връзка с провеждането на европейските избори. Инициативата e на Transparency international и цели да гарантира..

публикувано на 13.05.14 в 09:48

Подкрепата за Евросъюза нараства умерено преди изборите за Европейски парламент

Подкрепата за Евросъюза нараства умерено преди изборите за Европейски парламент, но остава под равнищата отпреди две години, сочи проучване на общественото мнение в редица европейски държави. Повечето европейци са песимисти за икономиката и са..

публикувано на 13.05.14 в 08:47

Предизборната кампания и нагласите на европейските избиратели за 25-и май

Остават само две седмици до европейските избори и е съвсем нормално партиите да активизират своите кампании - да направят така, че посланията им да стигнат до колкото се може по-широк кръг хора, да кажат колкото се може повече важни неща на разбираем..

публикувано на 12.05.14 в 17:50

Предизборен диспут "ЕС - гарант за правото на свободен достъп на европейските граждани до трудовите пазари на общността"

Предизборен диспут на тема "ЕС - гарант за правото на свободен достъп на европейските граждани до трудовите пазари на общността".  В първата част диспутът е между кандидатите проф. Минчо Минчев от БКП, Румяна Угърчинска - издигната като независим..

публикувано на 12.05.14 в 16:16

Д. Димитров: Преднината на ГЕРБ е 150 000 гласа Кольо Колев: БСП води с 2%

Една година след предсрочните парламентарни избори в страната се наблюдава нормализиране, коментира социологът Кольо Колев в предаването "12+3" по "Хоризонт". Според него липсват европейските теми в дебата за евровота в края на месеца и..

публикувано на 12.05.14 в 14:19

Крайнодясната гръцка партия "Златна зора" получи разрешение от Върховния съд за участие в евроизборите

Крайнодясната гръцка партия "Златна зора" получи разрешение от Върховния съд за участие в евроизборите въпреки обвиненията срещу лидера и депутати за членство в криминална организация. Върховният съд допусна крайнодясната партия, защото налице са..

публикувано на 12.05.14 в 13:35

Част от българите в Гърция ще гласуват за кандидати на гръцки партии

На изборите за Европейски парламент в Гърция ще гласуват и българи. Те са 18 процента от европейците в страната.  Общо 11 са секциите в Гърция, където българските граждани ще могат да гласуват на евроизборите. Въпреки това голяма част от нашите..

публикувано на 12.05.14 в 08:14

П. Симеонов: Изборният резултат няма недвусмислено да посочи вратата на това правителство

Предстоящите избори изглеждат така, сякаш всичките политически играчи са наясно, че по-интересното ще е след тях. Приличат на някаква генерална репетиция, но генерална репетиция за какво точно – убеден съм, че и самите политически играчи..

публикувано на 12.05.14 в 08:12

Днес изтича срокът за подаване на заявление за гласуване по настоящ адрес

Днес изтича срокът за подаване на заявление за гласуване по настоящ адрес. Всеки избирател, чийто постоянен и настоящ адрес са в различни населени места, може да поиска да бъде вписан в избирателния списък по настоящия си адрес. Ако искате да..

публикувано на 10.05.14 в 09:46

Доц. Танева: Изборът за ЕП е шанс да се замислим за себе си като общност

Изборът за Европейски парламент (ЕП) е един шанс да се замислим за себе си като общност, заяви в предаването "От петък до петък" доц. Албена Танева от Софийския университет "Св. Климент Охридски". Има нещо в европейския пейзаж, което е болнаво..

публикувано на 09.05.14 в 13:53

А. Цонева: Избирателите не знаят за съществуването на преференция в евроизборите

По инициатива на Института за  развитие на публичната среда, заедно с Асоциацията на прокурорите, ще бъде дебатирано взаимодействието между гражданските структури и правоохранителните органи в интерес на превенцията на изборни престъпления...

публикувано на 09.05.14 в 09:13

Бюлетините за евровота вече се печатат в печатницата на БНБ

Ежедневен физически контрол упражняват от страна на ЦИК по отпечатването на бюлетините в печатницата на БНБ. Размерът на самата бюлетина е малко по-дълъг от формат А4, поясниха говорителите, но от съображения за сигурност не обясниха как точно..

публикувано на 08.05.14 в 17:00

Жребий за разпределението на участниците в диспутите по програма "Хоризонт" на 10-и и 11-и май 2014

П Р О Т О К О Л от заседанието на Временния оперативен щаб на БНР Днес, 8 май 2014 г., от 14 часа, на заседание на Временния оперативен щаб на БНР,   съгласно член 3.6.4 от Споразумението за реда и условията за отразяване в..

публикувано на 08.05.14 в 17:00