Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойко Борисов: ДСБ или блъфират, или искат да уязвят президента

Снимка: БГНЕС

Призивите на Радан Кънев за подкрепа за кандидатурата на Росен Плевнелиев за втори президентски мандат са или блъф или опит да уязвят държавния глава. Това заяви в Стара Загора министър председателят Бойко Борисов.

Все още е твърде рано да коментираме темата за президентската кандидатура. До юли има достатъчно време много работа да се свърши, заедно със сегашния президент. Така премиерът Бойко Борисов коментира изявленията на ДСБ и лидерът им Радан Кънев, които вчера призоваха десните и проевропейски формации да подкрепят настоящия държавен глава за втори мандат.

С мен г-н Кънев, или който и да е от ДСБ, не е говорил, и в случая, ако приемем несериозно думите им, че са опозиция, това означава, че всяка опозиционна партия би могла да кани другите за подкрепа на неин кандидат. И когато всичко това се изброи, се вижда колко не отговаря на действителността от това, което са направили. Бих разговарял с тях на всяка тема, но да научавам от медиите, че са решили това, ми се вижда, или блъф, или с цел да уязвят г-н Плевнелиев, или не съм ги разбрал правилно.

В Стара Загора премиерът присъства на откриването на новата трибуна на стадион "Треис Арена". Съоръжението е изградено на базата на публично-частно партньорство по програма "Джесика".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.