Казват – никой не е по-голям от хляба.
Георги Нейков се срещна с инж. Янко Янев - технолог и хлебопроизводител. Той е от Павликени и е с такъв ръст, че нашият колега с усмивка допълва поговорката, че понякога и от хлебопроизводителя няма по-голям…
Всеки хляб трябва да е със собствен облик и лично име, твърди инж. Янев, който пледира за по-широко използване на млечно-кисела закваска в производствения процес. - Когато говорим за вино, трябва да разграничаваме виното и бялото вино. Така е и с хляба - трябва да говорим за хляб и за бели хлебни изделия...
Той разказва как преди време получил предложение да прави хляб от слама - колкото е по-отвратителен на вкус - повече се търсел, ми казал един магазинер. Няма такова нещо - отсича Янко Янев - вкусното си е вкусно, а и полезно. Въпросът е в мярката... В разработването на една хлебна смес има много интелект, трябва да уважаваме професионалистите.
Чуйте техния разговор и мнението на експерта за хубавия хляб…
В "Покана за пътуване" ни гостува човек за когото пътешествията за професия, страст, наука и начин на живот. Професор Климент Найденов, декан на..
Соня Йончева и продуцентската ѝ компания SY11 Events организират "Опералия" в София през есента. Конкурсът "Опералия" за света на класическата музика е..
Заедно с проф. Людмил Димитров в "Terra Култура" отваряме вратата към едно дълго пътуване в посока словенската д(р)амасцена. През 2025 година в Словения..
Ел. поща: hristobotev@bnr.bg