Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Агент 70 Вселенски в действие

Иван Тенев, Ники Априлов и Емил Янев (отляво надясно)
Снимка: Калина Станева

В епизод 457 „Трамвай по желание“ представя на своята публика Агент 70 Вселенски. Поетът, музикант, художник, бонвиван и велик увеселител Иван Тенев маркира скромно своята вече навършена 70-тодишнина с шумен и зрелищен спектакъл.

На 28 март в Зала 1 на НДК той отбелязва своя юбилей в компанията на най-големите имена в българската поп музика. В спектакъла участваха Васил Найденов, Кристина Димитрова и Орлин Горанов, Георги Христов, Маргарита Хранова, Нели Рангелова, Веселин Маринов, Силвия Кацарова, Васил Петров, Петя Буюклиева, Камелия Тодорова, Георги Станчев, Мая Нешкова, Стефан Димитров, Емилия, Панайот Панайотов, Артур Надосян, Сандра Александрова, Теодосий Спасов. Ще има и рок групи – „Сигнал“, „Фактор“, „Спринт“, както и още други популярни български формации, сред които „Трамвай №5“, „Тумбаито“, дует „Шик“.

Мегасъбитието е облечено в хуманна одежда, като известният с щедростта си Агент Тенев предостави 200 билета за юбилейния концерт „45 години златни хитове“ на бежанци от войната в Украйна.

И – знак за внимание! „Искам да уведомя всички, които са били в контакт с мен през последните 14 дни, че трябва да се самоизолират и свържат с най-близкия тестов център. От няколко дни имам характерни симптоми за заболяване, което за съжаление бе потвърдено. Диагностицираха ме като уникален, съвършено изглеждащ, чаровен и чисто луд“, алармира своевременно пред БТА Вселенският Агент.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Чаплин пианисимо" в София, Пловдив и Варна

Светът празнува тази година 135 години от рождението на Чарли Чаплин.  По този повод за първи път в България гостува концертът-спектакъл "Чаплин пианисимо", посветен на живота и творчеството на великия комик.  Спектакълът ще бъде представен в София на 10 юни в зала "България", на 12 юни 9 в Пловдив, в Драматичния театър, и на 15 юни във..

публикувано на 21.05.24 в 18:45

Драматурзи от Германия, Румъния и Унгария пристигнаха за шестия рожден ден на "Радар София"

По повод шестия рожден ден на “Радар София” в София пристигнаха Нина Баде (Германия) и Беа Ковач (Румъния/Унгария), победителки в програмата “Take Care 2024” на артрезиденцията. От началото на април двете работят на родна земя по селектираните проекти и ще представят резултатите от творчеството си по време на две атрактивни събития в сърцето на София...

публикувано на 21.05.24 в 17:57

Бяла вселена и черен връх

В епизод 542 "Трамвай по желание" среща своята публика с кинорежисьора Еленко Касалийски. Повод за гостуването на известния документалист е предстоящата премиера на пълнометражния му филм "Отвъд предела". Лентата е заснета по време на 31-вата антарктическа експедиция до българската база на Ледения континент. Там, където при непознати за европееца..

публикувано на 21.05.24 в 17:25

"Атон в рисунки и фотографии" във Ватикана за 24 май

Художникът Андрей Янев за експозицията "Атон в рисунки и фотографии", която се открива на 22 май в Рим и Ватикана под егидата на президента на Република България Румен Радев Изложбата "Атон в рисунки и фотографии" на Андрей Янев и Мирослав Дачев ще бъде представена на територията на Папския латерански университет в Рим по случай Празника на..

публикувано на 21.05.24 в 15:44
Изглед от Еленския балкан

Туристическите маршрути около град Елена

"Когато дойдеш на Чемерна (Чумерна) пред очите ти се появява една твърде чудесна картина. На която и страна да погледнеш, окото ти има на що да погледа и на що да се порадва. Хубава е нашата земя. Аз обичах да седя на това място...от това място се види Сакар планина, види се Едирне, види се от Пловдив, види се Доспат. Погледай и надясно! Види се..

публикувано на 21.05.24 в 11:27