Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Кънтри с Лили" се завърна в ефира на Националното радио на 12-и ноември

Българска кънтри-певица и журналист Лили Друмева продължава своята музикална линия в ефира на БНР с тематично авторско предаване "Кънтри с Лили", всяка събота от 14 до 15 часа в ефира на програма "Христо Ботев".

В него водещата представя кънтри музиката и нейните сродни жанрове – блуграс, рокабили, кънтри-рок, уестърн-суинг, американа и др. Предаването е единственото по рода си на Балканите и дава шанс на слушателите да се запознаят с качествена, автентичната музика, която рядко звучи в радиоефира.

В рамките на 60 минути Лили Друмева предлага класическо кънтри и избира нови кънтри хитове, които пристигат директно от Нешвил, благодарение на Световната кънтри асоциация, в която певицата членува. Звучат най-добрите песни от кънтри класацията на "Билборд".

Представени са, разбира се, и велики кънтри легенди като Кени Роджърс, Доли Партън, Уили Нелсън и др. В предаването има и забавни рубрики: "На купон на кон”, "Хайде, Лили, рок-а-били", "Кънтри коктейл", "Кънтри кино", които повдигат настроението и създават характерната уестърн атмосфера.

Посветила живота си на този легендарен жанр, Лили поднася свежа информация за песните и техните изпълнители, както и актуални новини от кънтри сцената.

"Кънтри с Лили" вече има история в БНР. Стартира през 2007 г. по Радио София и продължи до 2013 г. Има огромен музикален ресурс в рамките на личната фонотека на водещата, както и специално изготвени джингли с красивия глас на известния български актьор Пламен Манасиев.

Лили Друмева-О‘Райли е певица, автор на песни, създател и фронт-музикант на най-успешната българска кънтри и блуграс група "Lilly of the West". Тя е продуцент и издател на 12 студийни албума, организатор на европейски турнета, концерти и фестивали. "Lilly of the West" имат престижни награди от конкурси в Холандия, Франция и САЩ. От 25 години насам Лили Друмева е пионер и двигател в развитието на кънтри и блуграс музиката на Балканите. Тя е член на борда на Европейската и на Световната кънтри и блуграс асоциации, където представя Източна Европа. Лили Друмева е и музикален журналист с повече от 15 години опит в Ретро радио, Дарик, Радио София, Хоризонт, БиБиСи, Бинар и Балкан българска телевизия. Специализирала е кънтри и блуграс музика в САЩ по програма "Фулбрайт". Тя е и автор на книга "Настроение с Лили – музика в 50 теми", която представя жанровете: кънтри, блуграс, блус, суинг, рок енд рол и др. Организатор е на международен фестивал за автори-изпълнители "Sofia Singer Songwriter Fest".

По публикацията работи: Росица Михова
ВИЖТЕ ОЩЕ
Проф. Пламен Джуров

Проф. Пламен Джуров – един диригент, една епоха

През последните близо 50 години името на проф. Пламен Джуров се утвърждава като емблема и запазена марка за висше художествено майсторство в извайването на музикалната тъкан чрез висока ерудиция, богата душевност, себеотдаденост на любимото изкуство – музиката, винаги търсещ нови пътища и неизследвани хоризонти, вдъхновен експериментатор и не на..

публикувано на 07.05.24 в 08:33
Чик Кърия и Пако де Лусия - двама приятели и двама от

Приказни сюжети в развитие

От 7 май (02:00-03:00), в три последователни нощи по същото време започва "Музиката, която обичам" с нов (стар иначе) водещ - може и да го разпознаете на една от снимките. В мини-поредици за поне по месец и нещо ви очаква за начало следното: 7.5 - Вторник е времето, посветено на артистите, първи повярвали в новото (април 1993) предаване на Програма..

публикувано на 06.05.24 в 23:08
Концертгебау оркестър

Кантатно-ораториална вечер с духовна музика

В навечерието на Възкресение Христово ви предлагаме вечер с кантатно-ораториална музика от Специалния ден на Еврорадио, посветен на Страстната седмица и Възкресение Христово: Концерт от Амстердам с участието на солисти, Смесения хор на Нидерландското радио и Кралския Концертгебау оркестър с диригент Тревър Пинък. В програмата звучи "Йоханес..

публикувано на 04.05.24 в 07:05

Кубинският перкусионист Роландо Пеласио в България

По покана на фондация "Вирул" и българския перкусионист Георги Попов в София пристигна Роландо Пеласио, един от най-талантливите кубински перкусионисти на своето поколение. Кубинският музикант, свирил с легендарни групи като Buena Vista Social Club, Afro-Cuban Allstars и Conjunto Chapotin, ще бъде водещ на тридневен уъркшоп по афро-кубински перкусии в..

публикувано на 02.05.24 в 08:55