Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Следизборно ни е

Снимка: БНТ

В редакция "Хумор и сатира" получихме доста сигнали, че и след тези избори народните избраници имат вид, сякаш са рожба на противоестествен подбор, но знаем, че това е погрешно твърдение, както ще се разбере тази неделя след новините в 18 часа

Тогава ще се чуе също:

Увод с песни от фестивала на хумористичната и сатиричната песен "Златният кос", изпети от актьорите Светослав Пеев, Рашко Младенов, Радко Дишлиев, Коста Цонев и Теодора Цонева.

"Истинските новини" – следизборна коалиция на наблюдения, притчи, вицове и тълкувания.

"Вопли от интернета" – за изборите първосигнално, емоционално и аналитично.

"Животът ни като много стар виц" – колко е лесно да си тъп.

"Акъл за всички" – като на шега ще вдигнем избирателната активност до 100 процента.

"Усмивки от старите радиоленти" – Георги Парцалев пее и играе.

Чуйте сега "Животът ни като много стар виц", а всичко останало – в неделя.

Снимка – БНТ
По публикацията работи: Милена Очипалска


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Истина или лъжа

"Фалшификациите съпътстват цялата история на човечеството, мотивите са много и различни и няма нищо ново под слънцето" – казва Иглика Мишкова, куратор от българска страна на изложбата "Истина или лъжа? История на подправянията и фалшификациите", която може да се разгледа в Етнографския музей в София. Тя е дело на Дома на европейската история, музеят..

публикувано на 17.07.24 в 14:25

Днес е Световният ден на емотиконите и емоджитата

Днес (17 юли) е Световният ден на емотиконите и емоджитата – средства, с които допълваме писменото си общуване в интернет, за да компенсираме поне частично дефицита в комуникацията, породен от липсата на гласа и физическия ни образ. Човек би сметнал, че емоджи, както и емотикон, е дума, свързана с емоции, но всъщност не е така – японска е и..

публикувано на 17.07.24 в 12:46
Марин Георгиев

"Заговорът на мъртвите" – нова мемоарна книга на Марин Георгиев

"От 80-те години на миналия век, когато започнах мемоарите си, до днес са изтекли четири десетилетия, в които се опитвам да побера шест. С всяко от тях растеше и възможността което е било , да бъде казано както е било  – нещо, от което се боим. Позволих си да го направя както предците ни, които наистина са били свободни хора и в свободно, и в..

публикувано на 17.07.24 в 12:10

Деветте слона, които превръщат София в артистична сцена

В разгара на лятната програма за изкуство в града "Девет слона", която продължава до 21 юли в София, в "Нашият ден" разговаряме с нейния куратор Виктория Драганова от пространството Swimming Pool. Английският израз "слонът в стаята" се отнася до онези очевидни неща, за които не говорим – такова е може би изкуството в градска среда. Ето как..

публикувано на 17.07.24 в 11:30

Национална награда "Георги Джагаров" за Боян Ангелов

Съюзът на българските писатели връчи националната литературна награда за патриотична поезия "Георги Джагаров" за 2024 г. на Боян Ангелов. Дни преди рождения ден на поета Георги Джагаров – 14 юли, в писателския клуб "Парнас" се проведе официална церемония за 21-ви път. Началото на тази традиция бе поставено през 2004 г., когато за първи носител  на..

публикувано на 17.07.24 в 11:15