Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В село Бенковски се проведе информационна среща на МИГ "Кирково-Златоград"

Пламен Чингаров, изпълнителен директор на МИГ "Кирково-Златоград"



В село Бенковски се проведе информационна среща на Местната инициативна група "Кирково-Златоград", свързана с предстоящия втори прием по мярка 4.1. за развитие на земеделски стопанства. 


„Тази мярка е за закупуване на техника, трактори, оборудване, изграждане на стопанства. Това е мярка която ще бъде обявена през периода септември – октомври, втори прием. Втората мярка, която е предвидена и предназначена за земеделските производители е за преработката на селскостопански суровини, оборудване за същите, изграждане на съоръжения, сгради, също за преработка на селскостопански продукти: мандри, консервни фабрики, консервиране и съхранение на продукции и други, които биха позволили земеделското стопанство да има конкретен, преработен продукт готов за продажба“. Това съобщи на срещата изпълнителният директор на МИГ "Кирково-Златоград" Пламен Чингаров




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Изтеглиха вариант 15 на матурата по български език и литература

В Министерството на образованието и науката бе изтеглен вариант 15, по който ще работят зрелостниците на матурата по български език и литература.  Тя започва в 8.30 ч. в 759 училища в страната. На нея се очаква да се явят около 50 000 зрелостници. Продължителността на изпита е 4 астрономически часа. Ангажирани за нея са 13 000 квестори. Учениците..

публикувано на 17.05.24 в 08:52

Преди обяд ще преобладава облачно време

Преди обяд ще преобладава облачно време, на места със слаби валежи от дъжд. Сутринта на места в котловините ще се образува мъгла. Минималните температури ще са между 6° и 11°, в София - около 8°. В следобедните часове валежите навсякъде ще спрат и облачността над много райони ще се разкъса. Вятърът ще се задържи от изток-югоизток, ще е слаб, в Източна..

публикувано на 17.05.24 в 08:10

платена публикация
Костадин Костадинов: В Кърджали има депесарско робство, което кара българи да се страхуват от българи

Над 100 човека си поговориха с Костадин Костадинов на срещата с граждани в центъра на Кърджали. Той им отговаряше на въпроси свързани с миграцията и приемането на България в Еврозоната. Също така засегна какви са приоритетите на „Възраждане“ за община Кърджали, както и в национален план. С жителите на областта се срещнаха и  кандидатите за..

обновено на 16.05.24 в 20:20

Новоасфалтиран път и пешеходна алея свързва Тютюнче с Джебел

Община Джебел асфалтира пътя от общинския център до село Тютюнче. Основният ремонт на 2-километровия път започна след като кметът на общината Неджми Али подписа през септември миналата година споразумение за финансиране на проекта с Министерството на регионалното развитие. Освен новата асфалтова настилка е обособена пешеходна алея, която е с дължина над..

публикувано на 16.05.24 в 18:50
Кириакос Мицотакис

Гърция няма да ратифицира три меморандума със Скопие

Гърция няма да ратифицира сега три основни и вече подписани меморандума със Северна Македония. Министър-председателят Кириакос Мицотакис е категоричен, че Атина първо трябва да се убеди, че Скопие спазва стриктно всички клаузи на Преспанския договор. Ратификацията на трите меморандума са условие за приемането на Република Северна Македония в Евросъюза...

публикувано на 16.05.24 в 18:15

Езикова гимназия ,,Иван Вазов“ – Смолян отбелязва 40 години от създаването си

Езикова гимназия ,,Иван Вазов“ – Смолян, ще отбележи 40 години от създаването си, съобщи за БТА Галина Ангелова – старши учител по английски език. Тържеството ще започне на 5 юни 2024 година във фоайето на Родопски драматичен театър ,,Николай Хайтов“. Ще бъде открита изложба „40 години Езикова гимназия ,,Иван Вазов“ - училище на младостта“, след което..

публикувано на 16.05.24 в 17:50

Добра реколта от череши отчитат овощари от региона

Тази година реколтата от български череши е добра, казва Добри Желев, производител от димитровградското село Крепост. Цената на черешите тази година е стартирала от 8-10 лв/кг, но последните дни е паднала до 6-7 лв/кг. Заради дъждовния период плодът е започнал да се напуква, казва още овощарят и допълва, “вероятно цената на българската череша още ще..

публикувано на 16.05.24 в 17:00