Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радослав Милев: Отварянето на открития плувен басейн в Кърджали е въпрос на желание от страна на кмета

4
Открит плувен басейн в Кърджали
Снимка: Радослaв Милев, личен архив


Вчера, по повод Деня на детето, общинският съветник от Демократична България Радослав Милев се опита да прикове общественото внимание върху съдбата на плувните съоръжения в областния град. Той публикува снимки, показващи окаяното и занимарено състояние на открития плувен басейн, като текста под тях гласи "Честит празник мили деца! За поредна година община Кърджали и г-н Азис не могат ви осигурят работещ открит басейн!". Припомням, че в началото на годината ОбС гласува двата басейна (покрития и открития) да бъдат отдадени на концесия. До момента обаче такава процедура не е обявена от страна на Общинска администрация. Потърсихме Радослав Милев, за да научим подробности. Милев коментира:

"Г-н Азис твърди, че има комисия, че се работи по отдаването на тази концесия, но за съжаление процедура датирала до този момент аз не съм видял в общинска администрация. Дори и да има стартирана процедура, такава не е обявена и не знам изобщо дали има подготвена някаква документация. Абсурдно е да се смята, че за този сезон открития басейн може да бъде отдаден на концесия и да започне концесионера да работи с него. Единственият шанс да имаме сега басейн е да се стегнат в общинска администрация, разходите за отварянето на двата басейна като почистване, зареждане с химикали не са толкова големи. Не са толкова големи и пак казвам – въпросът е на желание, но за съжаления изглежда, че г-н Азис и общинска администрация нямат желание". 

 Проверка нa Радио Кърджали установи, че към момента в Община Кърджали има стартирал проект за концесия, който е създен след гласуването на общинския съвет, плувните басейни да бъдат отдадени на концесия. Проектът гласи:

- Концесия за строителство на  имот  публична общинска собственост - Закрит плувен басейн гр.Кърджали, включващ 2 сгради към него. 
-И  Концесия за строителство  на  части от имот публична общинска собственост представляващи:
 - Открит плувен басейн с олимпийски размери с площ 1 250 кв.м.; детски плувен басейн със застроена площ 465 кв.м.; водна пързалка със застроена площ 500 кв.м. ведно с обслужващи сгради към него, общо 4 бр., както и филтърно помещение. 
Настоящият план за действие за общинските концесии в Община Кърджали за 2021 - 2027 г. 
От Отдел „Управление на общинска собственост и приватизация ” в община Кърджали коментираха, че процедурата по изготвяне на план за концесия ще стартира през програмния период 2021-2027 г. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още
В Кирковско гледат капия от стария местен сорт

В Чорбаджийско пазят стария местен сорт "Росенка", отглеждат над 200 дка червена капия

В сезона на червената капия стопаните от кирковското село Чорбаджийско и околните села са на полето, за да прибират реколтата. Около 200 декара чушки се отглеждат в този район, което го прави най-големият в производството на капия в община Кирково. Годината за едни е добра, но за други не толкова, казва кметът на Чорбаджийско Сами Везир. "Годината е..

публикувано на 29.09.24 в 17:42

Свищов - градът на първите

Знаете ли, че град Свищов е най-южно разположеното населено място по поречието на река Дунав. В него живеят малко над 22 000 жители.  Градът е известен с първите 100 факта и събития случили в Свищов? Там е открита първата печатна книга - "Абагар" на кирилица през 1651 година. Първото крупно дарение за просветни цели в българските земи е направено в..

публикувано на 25.09.24 в 16:22

19 партии и 9 коалиции влизат в битка за вота на избирателя в 9-ти МИР Кърджали

19 партии и 9 коалиции регистрираха кандидатски листи в Районната избирателна комисия в Кърджали до крайния срок - 17 часа на 24 септември, за участие в парламентарните избори на 27 октомври.  В последния ден документи са подали 6 партии и коалиции. Това съобщи за Радио Кърджали Беркант Барзат, председател на РИК-Кърджали. Той уточни, че само пет..

публикувано на 24.09.24 в 18:26

Мистериите на Хухла се разплитат тази вечер

В Хухла в продължение на два дни се провежда културният фестивал "Мистериите на Хухла", който тази година е под мотото "Човечност без граници".  В мистичното ивайловградско село се срещат представители на три етноса - българи, гърци и турци . Те се надсвирват, надиграват, надпяват и надприказват в продължение на три дни - от 21 ви до..

публикувано на 22.09.24 в 18:48

Есенен "Вкусен следобед"!

Във втората част на предаването: - обръщаме внимание именно на лова  със Стоян Памуков, специалист при Ловно-рибарско дружество-Брезово. - както и ще ви разкажем как протича културният фестивал "Мистериите на Хухла". - А Иван Динев - Устата ще открехне завесата за стенд ъп шоуто си в Кърджали . Очакват ни още изненади, само останете..

публикувано на 22.09.24 в 18:23

Смартфонът в клас - да или не?

публикувано на 18.09.24 в 15:18

Министърът на земеделието и храните Георги Тахов пристига в Кърджали

Министърът на земеделието и храните Георги Тахов пристига на 19 септември, четвъртък, в Кърджали по покана на Националната браншова организация „Обединени български животновъди“. Това съобщи председателят на организацията Бойко Синапов. С министъра ще бъдат негови заместници, изпълнителният директор на Държавен фонд „Земеделие“ и изпълнителният..

публикувано на 17.09.24 в 17:02