Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Досегашният наемател на паркингите в Хасково спечeли търга за тяхното стопанисване

Община Хасково
Снимка: Емил Енчев

Досегашният стопанин на два от най-апетитните и големи паркинги в Хасково печели търга за тяхното управление за следващите 10 години. Това съобщи сътрудникът на Радио Стара Загора Христо Христов. 

След процедура по наддаване месечната вноска към общинската хазна скача от малко над 5 хиляди на малко над 30 хиляди лева. Твърде вероятно е търгът да бъде провален, тъй като според тях сумата е нереална, коментират общински съветници.

Това означава, че победителят трябва да внесе до изтичането на договора на предходната му фирма, с която стопанисва паркингите на 3-ти септември, сумата от  над 3 млн и 600 хиляди лева без ДДС. Според условията на търга, определени със заповед на кмета на Хасково, спечелилият наддаването внася цялата сума за период от 10 години накуп по сметката на Общината. С ДДС тя нараства до над 4 млн. лева. Ако парите не бъдат внесени в срок, спечелилият търга губи депозита, внесен за участие и се насрочва нов търг, обясняват от тръжната комисия.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Представят втори том на енциклопедия "Тракия"

Първото представяне на новоиздадения втори том на енциклопедия „Тракия“, издание на Съюза на тракийските дружества в България и Тракийския научен институт ще бъде на 29 май н Народната библиотека "Кирил и Методий". Водещ ще бъде акад. Иван Гранитски, а книгата ще бъде представена от Стоян Райчевски и другите автори.  Вторият том е част от поредица...

публикувано на 28.05.24 в 02:57

Отмениха бедственото положение, обявено заради скакалците в Чернооченско

Отменено е бедственото положение в Чернооченско, което беше обявено на част от територията на общината след обявен от Министъра на земеделието и храните каламитет - масова поява на марокански скакалци.  Засегнати бяха хиляди декари основно пасища и ливади.  Общината беше с най-голяма площ, засегната от вредителите и първа обяви „война“ на..

публикувано на 27.05.24 в 20:40
Всички близо 55 хил. четвъртокласници у нас се явяват днес на национално външно оценяване по български език и литература.

968 четвъртокласници се явиха на национално външно оценяване по български език в област Кърджали

968 четвъртокласници в област Кърджали се явиха на националното външно оценяване по български език и литература. До изпита са допуснати 1020 ученици, но 52-ма от тях не са се явили. Тестът се е провел в 55 училища в областта. Това съобщи за Радио Кърджали началникът на Регионалното управление по образованието Ангелина Костова. "Изпитът протече..

публикувано на 27.05.24 в 17:40

Само две общини - Крумовград и Ардино, не са засегнати от марокански скакалци

Приключи третирането от въздуха на засегнатите от марокански скакалци площи в общините Черноочене и Кърджали, които са общо около 14 хиляди декара. До края на седмицата по график ще продължи пръскането и в останалите общини от областта. Засегнати са предимно пасища и ливади, общата площ е 20 хиляди декара. Само в две общини - Ардино и Крумовград не се..

публикувано на 27.05.24 в 17:24

Отличие за проявен висок професионализъм за медици от Кърджали

Екип от спешни медици от Мултипрофилно спешно отделение на МБАЛ „Д-р Ат.Дафовски” АД получиха награда за проявен висок професионализъм с бързи и адекватни действия, при пациенти с животозастрашаващо състояние - това са Д-р Лейла Сали -Мехмед-лекар ординатор спешна медицина и медицинските специалисти Тезджан Мехмед,..

публикувано на 27.05.24 в 17:13
производител

Ниските субсидии оскъпяват продукцията, твърди Бойко Синапов

По-ниските субсидии, които получават българските земеделци и фермери в сравнение с колегите си от другите европейски страни, са една от причините за оскъпяване на родната продукция, твърди Бойко Синапов, председател на "Обединени български животновъди". "Примерно, не може едно говедо в Гърция да получава 200 евро примерно, а в България 200 лв. Няма как..

публикувано на 27.05.24 в 13:02

Борбата срещу мароканските скакалци продължава в общините Кърджали и Джебел

Продължава пръскането със селскостопанска авиация срещу марокански скакалци в област Кърджали.  Днес се третират площи в общините Джебел и Кърджали.  На територията на община Джебел хеликоптери ще пръскат в село Купците, а в община Кърджали в селата: Севдалина, Скална глава, Зайчино, Багра, Охлювец, Божак, Голяма бара, Чилик, Невестино. Площите в..

публикувано на 27.05.24 в 11:52