Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Васил Визев: Футболът на Световното е на много високо ниво

Васил Визев
Снимка: Радио Кърджали

Днес и утре в Катар предстоят да се изиграят последните четири осминафинала от световното първенство по футбол. Досега Мондиал 2022 предложи страсти, емоции, изненади. Какво още виждат специалистите в играта и тактиката на отборите, устремили се към световната титла? 
"От това, което видяхме досега, футболната игра е качена на много високо ниво. Мачовете се играят на много високо ниво. Невероятно подготвени футболисти, страхотни тактически прийоми по време на мачовете - самите схеми се сменят в зависимост от съпротивата на противника. Играе се минута за минута." Това са впечатленията на футболния специалист и треньор във футболна академия Арда 1924 в Кърджали Васил Визев.
Според него затова са се получили и изключително интересни мачове. Той отбеляза в сутрешния блок на Радио Кърджали качествата и отличната игра в груповата фаза на отбори, които не са включвани в предварителните сметки - като Сенегал, Еквадор, Мароко, Южна Корея, Гана. На другия полюс според специалиста е отпадането на класни отбори. "За мен Германия изпитва нужда от нови футболисти. 4-5 човека бяха "мъртви", казано на футболен език, нямаше ги на терена. Същото се отнася и за отбора на Белгия, които на миналото световно бяха трети... Футболът върви напред и нагоре. Тези, които залагаха на старото и сигурното, изгоряха", каза Васил Визев.
От изиграните срещи в елиминационната фаза победиха сочените предварително за фаворити. Нидерландия се наложи над САЩ, Аржентина победи Австралия, Франция - Полша и Англия надви Сенегал. "Докато в предварителните групи имаше някакво пазене на силите и тактически игри, тук вече няма вече как да се скрият нещата, вече се вижда кой кой е. Наблюдаваме страхотни игри и цялостно себераздаване", казва Визев. Той очаква добрата игра на Япония да продължи и в осминафинала срещу Хърватска, въпреки симпатиите му за европейския отбор, защото японците "наистина играят нещо съвсем различно".
В момента победите на отборите се печелят от високата класа на отделните футболисти, смята Васил Визев и отличи 18-годишния Белингам от отбора на Англия и Мбапе от френския отбор, които впечатляват с игра, бързина, интелект и качества.
За четвъртфиналите Васил Визев казва: "Футболът тепърва започва и ще се наслаждаваме на още по-силни игри."
Той продължава да вярва, че шампионската титла ще бъде спечена от отбора на Аржентина, който е неговия фаворит.

Целия разговор на Станислава Георгиева с Васил Визев може да чуете в прикачения звуков файл.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Стилияна Николова

Шестият международен турнир по художествена гимнастика "Кралица на Аида" започна

В Хасково започна Шестият международен турнир по художествена гимнастика "Кралица на Аида". В него участват около 600 гимнастички. Те са от 23 клуба от страната, Босна и Херцеговина и Черна гора. Той се организира от Спортен клуб по художествена гимнастика Аида, към който тренират и кърджалийските гимнастички. Около 80 от тях взимат участие в през..

публикувано на 25.05.24 в 12:35

Започна Фармфест "Момчилград"

Близо 50 фермери и производители вземат участие във втория Фармфест "Момчилград". Той беше открит в 10 ч.  с изпълнението на гайдарски състав "Войводите" в подножието на лесопарк "Момчил юнак". В началото на Фармфест "Момчилград" беше раздаден курбан за здраве и берекет.  Посетителите могат да видят отблизо местни породи..

публикувано на 25.05.24 в 11:15
Мира Нико и Руси Ников

Писателката Мира Нико и баритонът Руси Ников за романите, операта, сцената и живота

30 години след първите си изяви на сцената на Дома на културата в Кърджали оперният певец Руси Ников отново пя в родния си град. Баритонът, участвал в над 4700 спектакли и концерти по целия свят, докосна с гласа и песните си публиката по време на представянето на книгата "Ерата на Шестото слънце" на писателката Мира Нико в дните на фестивала..

публикувано на 24.05.24 в 16:14

Туристите към клуб "Ахридос" ще опишат редките билки и растения по известни маршрути

Община Кърджали заедно с Туристическия информационен център по идея на спортно-интелектуален клуб "Ахридос" започнаха кампании в рамките на инициативата „Аз обичам Кърджали". Само преди дни в първата се включиха 150 ученици, учители и доброволци.  Маркирани са пет туристически маршрута, като единият от тях от туристическата секция на..

публикувано на 21.05.24 в 13:24

110 години светско училище в Крумовград (ОБНОВЕНА)

Започнаха тържествата, посветени на 110-та годишнина от създаването на СУ "Васил Левски" в Крумовград, което поставя началото на светското образование там.  Тази вечер (21.05.2024) факелно шествие ще премине по улиците на града. То започва в 20 часа от основната сграда на училището и ще завърши пред сградата, където се обучават децата от началния..

публикувано на 21.05.24 в 13:07
Областна ученическа конференция

Младежи от страната ще обменят опит като доброволци в Кърджали

Започва първата национална младежка конференция за доброволци под надслов "Аз съм млад млад и избирам живота". Домакин на събитието е Общински съвет по наркотични  вещества и Превантивно информационен център (ПИЦ) Кърджали. Участниците в нея са от 11 Превантивно информационни центрове в страната. Това съобщи д-р Сезгин Бекир, председател на..

публикувано на 20.05.24 в 10:00
Петя Цонева

Петя Цонева представя новата си стихосбирка в Кърджали

Премиера на стихосбирката на Петя Цонева - "Люлката на живота" събира средства за за издаване на сборник на английски език на поета Ивайло Балабанов. Поетичната книга на младата авторка, излезе миналата година с финансовата подкрепа на община Ивайловград. " Люлката на живота е една книга,  която е вдъхновена от  посещението ми в село Хухла,..

публикувано на 17.05.24 в 11:00