Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шеф Пеньо Иванов на 50 - отвъд кулинарията



Шеф Пеньо Иванов отбеляза 50-годишен юбилей, като показа две свои неразкривани страни – поезията и любовта към рождените камъни. Преди няколко години той се премества да живее от София в Родопите, за да има досег с любимите камъни, да твори бижута и отглежда собствени плодове и зеленчуци.

Шеф Иванов е организатор на Националната инициатива „Пазител на традициите“ и Националния конкурс „Рецептите на баба“. Негови приятели са подготвили изненада за всички любители на фините емоции. По случай рождения ден, днес се състоя среща с литературно четене от неговите четири книги с любовна поезия. А самият шеф готвач представи разказ, свързан с личните рождени камъни, кристали и минерали. Тема, тясно свързана с новото му професионално амплоа - /бижутерията. В сюжета на срещата бяха вплетени още планове, свързани със следващата му книга, както и с идеята му за видео на нова песен. Нека чуем разговора ми с Пеньо Иванов.



По публикацията работи: Радка Петкова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Във втората част на предаването, ще си спомним за гостуването на голямата българска поетеса Надежда Захариева в най-слънчевия и най-зелен български град, Кърджали. В навечерието на 24 май си спомняме едно светло интервю с общественичката и културен деятел Теофана Текелиева, която ни напусна преди няколко години по това време.  Очакват Ви и..

публикувано на 21.05.24 в 14:24

Родовете от Дрангово се събират на селищен празник

Кирковското село Дрангово се готви за селищния си празник на 25 май (събота). Кметът на селото Радостина Чилингирова ще открие празника в 11 часа, в двора на училището. Музикалната програма ще открият децата от ДГ “Славейче” с. Дрангово. В празника ще се включат самодейците от местното читалище “Васил Левски - 1952”, танцови и певчески групи от община..

публикувано на 18.05.24 в 15:20
Лазар Каневски

Момчиловци отбелязва 120 години от рождението на гайдаря Лазар Каневски

Момчиловци отбелязва 185 години просветна дейност, 120 години от рождението на гайдаря Лазар Каневси и 60 години обществена колекция с. Момчиловци. Официалното откриване на Майските празници е на 18 май в 17:30 ч. Гостите ще имат възможност да разгледат изложба от снимки и вещи на гайдаря Лазар Каневски. Лазар Каневски, познат като Лазо е роден в..

публикувано на 18.05.24 в 15:10

Жени, преборили се с насилието, споделиха научените уроци

Кърджали беше домакин на първото събитие от националното турне на програмата „МОГА САМА“ на фондация „Emprove“ в подкрепа на жени и развитието на тяхната лична увереност. Гостуването беше разделено в две части. В първата половина от деня се проведе обучение на специалисти, които имат интерес да подкрепят жени в израстването им и пътя към нов живот...

публикувано на 17.05.24 в 15:44

Земеделските култури са застрашени от гниене, възможни са болести по тютюна

Растенията са атакувани от бактерии, стопаните да пръскат до 24 часа след градушка , съветва Соня Новодрянова, началник на отдел „Растителна защита“ към Областната дирекция по безопасност на храните в Кърджали. В същото време дъждовете имат и добра страна , защото почвата, като цяло е суха. Ако стопаните са разсадили тютюна, трябва да..

публикувано на 16.05.24 в 12:14
Стената на родолюбието в село Гугутка, Ивайловградско

Гугутка вече има Стена на родолюбието и двама почетни граждани

Ивайловградското село Гугутка вече има Стена на родолюбието и първите си двама почетни граждани. Това са хирургът проф. д-р Георги Паскалев и общественикът и писател Георги Петков, автор на „Кървавата 1913 година“, в която са описана историята на селото и трагичните събития през 1913-та, когато Гугутка е ограбено и опожарено до основи от османски..

публикувано на 13.05.24 в 17:56

Надежда Захариева: Човек има право да се разпорежда само със собствената си душа

В светлата седмица разговаряме с поетесата Надежда Захариева, която гостува на града ни и на радио Кърджали, което скоро навърши 8 години в ефира. Тя е  съпруга на големия поет Дамян Дамянов и майка на трети им деца.  Тя бе гост на Кърджали на Регионална библиотека и на В оенния клуб по повод Светла събота и Деня на Светите  братя Кирил и..

публикувано на 12.05.24 в 17:22