Вкусен следобед

„Вкусен следобед” е най-вкусното предаване на радио Кърджали. С пилотния си епизод през януари 2017 г. се заявява като пространство за култура, свободно време, хумор, човешки истини и кулинария, вплетена като свързващ елемент. Предаването е развлекателно, хуморът се движи между делничното и светското, а често се поражда от самите разговори с хора, непринудени и топли.

Открояват се анкетите на общочовешки теми, за които всички се питаме, но не смеем винаги да си говорим, интервютата с хора и общественици със стил и посока в живота. 

Задължителен елемент на всяко предаване е кулинарната изненада, поднесена според сезона, празниците в календара и кантара. 

В немалка част от епизодите присъства и личният коментар на водещия, което е необичайно за предавания с развлекателен характер. Културните новини и кратките литературни откъси допълват артистичния му облик. 

Информационният елемент е застъпен като част от припомнянето за характерни празници и обичаи и под формата на здравословни съвети. Вкусен следобед е предаване за всички възрасти – от 30 до 60 годишни, но се надява да достига до всички хора, които искат да живеят вкусно и да дишат леко!

Излъчва се в неделя, след новините, малко след 16 часа! Разделяме се по залез слънце!

Пролетно пробуждане с поезия, вино и китари

"Това събитие ще се случи във винарската изба в Момчилград , нетрадиционно да посрещнем пролетта в една виногрейна прегръдка. Китарата, поезията и виното в самата винарна, сред бъчвите, с много стихове, с много настроение и, разбира се,..

публикувано на 19.03.25 в 12:08

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Втората част н а предаването е посветена на яхнията, и то не каква да е, а в цели три варианта - ирландска, българска и отново българска, но с различни зеленчуци и месо. Разговарях с Ирен Макбрайд от Карндона, Донигал и Пеньо Иванов, който..

публикувано на 16.03.25 в 18:30

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

След тов а Нурай Садулов ще ни отведе, не къде да е, а в страната на любовта и виното с рубриката "Франция, Мон Амур!". Очакват ни изненади, само  останете с нас от 16 до 18 часа на 90 мегахерца, и онлайн, в реално време на binar.bg Желая..

публикувано на 23.02.25 в 18:15

За виното - поезия в бутилка

Ако ви се пие хубаво вино, извън празника на любовта и виното, защото  алкохолът от грозде е сам по себе си е празник за душата и сетивата, задължително се отбийте в Момчилград . Там се намира единствената винарска изба в област..

публикувано на 23.02.25 в 17:09

Ако до всяко добро същество, застане поне още едно...

Децата от СУ "Петко Рачов Славейков" ще издирят самотни възрастни хора в отдалечени населени места, за да разговарят с тях и им дадат торбички с дарения.  Инициативата се нарича "Всичко е лично" и е вдъхновен а от добротвореца Кристина..

публикувано на 20.02.25 в 12:16

Стъпваме по лечебни растения, без да знаем

Продължавам да ви разказвам за силата на билките, за техния характер и очарование , което имат, за това дали българските растения са най-добри за нашето здраве и кои са най-скъпи подправки. Всичко това ще научим от феята на билките - Руска..

публикувано на 18.02.25 в 14:18

Задава се Празникът на свинските уши

Наближава единственият празник на свинските уши, който тази година ще се състои в Стара Загора. В града няма ресторант, в който да не се предлага този специалитет, и докато някои бърчат пренебрежително носове, други с удоволствие си..

публикувано на 12.02.25 в 15:35

Художничката Дафина Терзиева-Даф посланик на доброто

Продължава разговора ми с Дафина Терзиева за бижутата, които създава, съжалява ли, че не работи като психолог и за една от изложбите й. Дафина рисува на тема „Нишки сплитам и оплитам, радост и тъга преплитам“ за Регионалния етнографски музей,..

публикувано на 12.02.25 в 09:49

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Да не забравим и че наближава единствения у нас Празник на старозагорския деликатес - свинските уши, за който ще ни разкаже председателя на НЧ "Климент Охридски" академик Васил Герлимов. Очакват ни изненади, само  останете с нас от 16 до 18 часа..

публикувано на 09.02.25 в 18:13

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

След това шеф Васко ще ни каже какво би приготвил за рожден ден на седемгодишно дете и какъв е принципът, за да се храним винаги здравословно. Следва и кулинарната ни изненада,  освен това на пряката ни телефонна линия ни очаква комикът..

публикувано на 05.02.25 в 17:45