Вкусен следобед

„Вкусен следобед” е най-вкусното предаване на радио Кърджали. С пилотния си епизод през януари 2017 г. се заявява като пространство за култура, свободно време, хумор, човешки истини и кулинария, вплетена като свързващ елемент. Предаването е развлекателно, хуморът се движи между делничното и светското, а често се поражда от самите разговори с хора, непринудени и топли.

Открояват се анкетите на общочовешки теми, за които всички се питаме, но не смеем винаги да си говорим, интервютата с хора и общественици със стил и посока в живота. 

Задължителен елемент на всяко предаване е кулинарната изненада, поднесена според сезона, празниците в календара и кантара. 

В немалка част от епизодите присъства и личният коментар на водещия, което е необичайно за предавания с развлекателен характер. Културните новини и кратките литературни откъси допълват артистичния му облик. 

Информационният елемент е застъпен като част от припомнянето за характерни празници и обичаи и под формата на здравословни съвети. Вкусен следобед е предаване за всички възрасти – от 30 до 60 годишни, но се надява да достига до всички хора, които искат да живеят вкусно и да дишат леко!

Излъчва се в неделя, след новините, малко след 16 часа! Разделяме се по залез слънце!

Траханата е най-старият пробиотик в Източните Родопи

През лятото на 26 юли ще се проведе Вторият празник на траханата в село Пелевун, Ивайловград. Организират го активисти, които се борят за популяризиране на траханата, както и пелевунци от близо и далеч, подкрепяни от община Ивайлов..

публикувано на 30.04.25 в 12:38

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Следва разговор с писателя публицист и учител , сърцеведа Николай Милчев, за първата му книга в проза "Ябълковият човек". Поетът ще бъде в Момчилград , за да се срещне с цените на словото на 23 май. След това ще научите някои..

публикувано на 27.04.25 в 17:11

Росица Генчева: Без роса не може да има и цветя

Днес на Цветница, домът се украсява с върбови клонки и свежи пролетни цветя и идва ред да се сложи и празничната трапеза. Особено подходящи за този цветен, пролетен празник са баница с лапад, праз, коприва или спанак. Салатите може да са от..

публикувано на 13.04.25 в 17:39

В неделя с Радка Петкова, на Цветница!

Във втората част на предаването продължаваме с кулинарните съвети, тъй като Великден е неделя, а предстои и месенето на ръка на козунаците, както и да научим тънкостите за хубавото агнешко печено.  Разбира се, с шеф Пеньо Иванов-Васко и с нашата..

публикувано на 13.04.25 в 17:11

Ро̀са Соколова: Да добротворим, тогава и небето ще е по-благосклонно!

Днес празнуват всички с имена на цветя. Църквите отбелязват тържествения вход на Господ Исус Христос в Йерусалим, когато народът го посреща с възгласи, които са от пророческите псалми за идването на месия.  Исус пристига на магаренце, а..

публикувано на 13.04.25 в 16:51

Даян Шаер за пътя си от книгата до белия лист

Кърджалийци се срещнаха с писателката от българо-сирийски произход Даян Шаер по инициатива на Спортно-интелектуален клуб "Ахридос" в приятелска атмосфера и наситен на емоции следобед. Председателят на клуба Елена Топалова даде начало на..

публикувано на 09.04.25 в 12:45

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

След това ще ви разкажа как премина срещата на ценителите на словото с писателката от българо-сирийски произход Даян Шаер.  А Нурай Садулов ще ни отведе, не къде да е, а в страната на любовта и виното с рубриката "Франция, Мон Амур!"...

публикувано на 06.04.25 в 17:52

Любители на шкембе чорбата бойкотират ресторанти

И сега към една друга гледна точка, тази на потребителите, на фона на предстоящия протест на ресторантьори и хотелиери . Мъже бойкотират ресторанти с любимата си шкембе чорба заради цени , сходни по думите им с Париж и Лондон.  Това е така, според..

публикувано на 02.04.25 в 14:11

Вкусен следобед - в неделя с Радка Петкова

Във втората част на предаването, разговарям с Мартин Груев, създател на платформата Шкемб о гайд, от ентусиасти-любители на тази чорба. Защо те вече няма да похапват чорба в заведения и ресторанти, за цените у нас и в чужбина. След..

публикувано на 30.03.25 в 18:19

Виното като любов и китарни строфи

Във вечер на добрия вкус към поезията, виното и китарните строфи се превърна творческата среща на Роса Соколова и Иво Георгиев във винарска изба в Момчилград.  Поетесата Роса Соколова бе приготвила свои издавани и неиздавани строфи и изпълни..

публикувано на 23.03.25 в 18:09