Вкусен следобед

„Вкусен следобед” е най-вкусното предаване на радио Кърджали. С пилотния си епизод през януари 2017 г. се заявява като пространство за култура, свободно време, хумор, човешки истини и кулинария, вплетена като свързващ елемент. Предаването е развлекателно, хуморът се движи между делничното и светското, а често се поражда от самите разговори с хора, непринудени и топли.

Открояват се анкетите на общочовешки теми, за които всички се питаме, но не смеем винаги да си говорим, интервютата с хора и общественици със стил и посока в живота. 

Задължителен елемент на всяко предаване е кулинарната изненада, поднесена според сезона, празниците в календара и кантара. 

В немалка част от епизодите присъства и личният коментар на водещия, което е необичайно за предавания с развлекателен характер. Културните новини и кратките литературни откъси допълват артистичния му облик. 

Информационният елемент е застъпен като част от припомнянето за характерни празници и обичаи и под формата на здравословни съвети. Вкусен следобед е предаване за всички възрасти – от 30 до 60 годишни, но се надява да достига до всички хора, които искат да живеят вкусно и да дишат леко!

Излъчва се в неделя, след новините, малко след 16 часа! Разделяме се по залез слънце!

Съби Гавраилов представя изложбата "Златю оживява" в родното Брезово

-  Това са автопортрети на самия художник, които сам е рисувал или ваши и нтерпретации? -  Това са мои, лични портрети оригинални,  които аз съм правил по архивни снимки,  които съм преработвал. Взимал съм ги от чернобял архив, после ги..

публикувано на 09.04.24 в 13:05
Златю Бояджиев, снимка Община Пловдив

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Във втората част на предаването,  - разговаряме със Съби Гавраилов, далечен родственик на Златю Бояджиев, утвърдил се в чужбина, който се връща в родното Брезово, за да възпламенява младите таланти на любов към..

публикувано на 07.04.24 в 18:18

Лайф коуч Иван Мирчев: Евтината прошка не освобождава нито приемащия, нито даващия

Прошката е да отключиш вратата, за да направиш някой свободен, осъзнавайки в това време, че затворникът си неговият ти, казва Макс Лукадо. И още - прошката е виолетката, която теменужката оставя върху крака, който я е..

публикувано на 17.03.24 в 18:04

Роса Соколова: И хулиганката ми трябва, и палавата, и рошавата Роса

- Казват, че зад всеки зад всеки успял мъж стои по една жена.  Съгласна ли си с това?   С какво жената подхранва мъжката енергия, в какво точно в себе си? "....с действията и бездействията си. Храним ги и ги отглеждаме  след..

публикувано на 10.03.24 в 17:10

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Във втората част на предаването ще поговорите с директора на Арменския културно-информационен център в Пловдив и председателя на Дружеството на пловдивските писатели д-р Ахавни Кеворкян за арменската Коледа и Йордановден, за..

публикувано на 08.01.24 в 10:59

Коледен солен венец в ринг за торта, свинско и пилешко със сос от зеленчуци

Нова  година настъпва само след няколко часа. За този час обаче домакините се подготвят поне един ден преди празника . Да се купят пресни плодове и зеленчуци, да о целееш в хипермаркета и да намериш най-добрите цени на нужните ти хранителни..

обновено на 03.01.24 в 14:28

Новогодишен "Вкусен следобед"!

само  останете с нас  на 90 мегахерца , и онлайн на https://binar.bg/radio-kardzhali/  всяка неделя от 16 до 18 часа! Желая Ви приятно слушане!

публикувано на 02.01.24 в 18:09

Капачките и малкото коледно чудо

Доброто е живо и целогодишно . Усилията на десетки кърджалийци се увенчаха с успех и благодарения на техните сърца, за Коледа многопрофилната болница в града получи интензивен кувьоз за недоносени бебенца, чиито родители ще с е чувстват..

публикувано на 25.12.23 в 15:56

Малка Коледна приказка

"Голяма работа е Коледа – от яслите чак до небето, дума да няма.   Но защ о като наближи Рождество, и отвсякъде се лее сироп и се точи бяло сладко и баклава? Толкова захаросани писания се явяват, че е чудно как хората не хващат вкупом диабет. Коледни..

публикувано на 25.12.23 в 15:54