„Вкусен следобед” е най-вкусното предаване на радио Кърджали. С пилотния си епизод през януари 2017 г. се заявява като пространство за култура, свободно време, хумор, човешки истини и кулинария, вплетена като свързващ елемент. Предаването е развлекателно, хуморът се движи между делничното и светското, а често се поражда от самите разговори с хора, непринудени и топли.
Открояват се анкетите на общочовешки теми, за които всички се питаме, но не смеем винаги да си говорим, интервютата с хора и общественици със стил и посока в живота.
Задължителен елемент на всяко предаване е кулинарната изненада, поднесена според сезона, празниците в календара и кантара.
В немалка част от епизодите присъства и личният коментар на водещия, което е необичайно за предавания с развлекателен характер. Културните новини и кратките литературни откъси допълват артистичния му облик.
Информационният елемент е застъпен като част от припомнянето за характерни празници и обичаи и под формата на здравословни съвети. Вкусен следобед е предаване за всички възрасти – от 30 до 60 годишни, но се надява да достига до всички хора, които искат да живеят вкусно и да дишат леко!
Излъчва се в неделя, след новините, малко след 16 часа! Разделяме се по залез слънце!
На трапезата са сложени всички домашни мезета, правени от грижовните ръце на стопаните през годината. Тази година Роса ще сложи и домашна пуйка, пълнена с кисело зеле, праз и мерудия. Най-хубавото е не какво ще сложим на трапезата, а колко души сме..
Въпреки че Коледа е вече дума изтъркана от употреба, то самото Рождество, което е всъщност е смисълът на празника, трудно се проумява от човешкият ум, смята Пламен Сивов, директор на фондация "Покров Богородичен" от създаването ѝ през 1994..
Очакват ви още поетични и музикални изненади, и разбира се, много светлина и радост - само останете с нас на 90 мегахерца , и онлайн на https://binar.bg/radio-kardzhali/ Желая Ви приятно слушане!
Художничката Петя Георгиева, която ни потапя в един приказен акварелен свят на русалки, герои от обичани детски книги и риби участва в нов съвместен проект, който представя две изкуства - музика и изобразително изкуство. Тя рисува красиви..
След това на една малко по-жизнерадостна тема. Художничката на приказни герои, риби и сюжети Петя Георгиева участва в клип на свежарската група X-R@Y, които определят стила си като акустичен поп рок с елементи на фолклор. Следва една коледна..
З имата е времето, през което трябва да се снабдим с достатъчно витамини , да помислим и за стомашното ни здраве, защото следват много напоителни и обилни тържества, които могат да помрачат празниците. За да не се окаже, че стомахът ни..
През есенно-зимния сезон все още има пресни зеленчуци , които ще ни позволяват да се храним хем красиво - с цвят в чинията, така и витаминозно. Идва ред на тиквата, пащърнака, морковите, зелето, карфиола, броколите, които не всеки..
Както ни е тръгнало на кулинария, да отскочим до Смолян. Родопският пататник е прочут не само по света, но и тачен у нас . Наскоро пататникът стана победител на зрителите на първите кулинарни награди Гозбата на България. Как се..
С отброяването на последните дни до Коледа, ни се иска безметежно да се отдадем на мечти и красиви желания. Иска ни се всичко около нас да е снежно-бяло, но и цветно и уютно, с аромат на домашни коледни сладки и на печено прасенце. Такова..
Във втората част на предаването с Божидара Ангелова разсъждава за симпатичната бяла гъба комбуча, която прави от чая ободряваща напитка подобна на сайдер или по-скоро шампанско. Детският писател вече има опит в създаването на пробиотичния сок. Той..
Кърджали 6600
бул. България 74
036 122 478