Вкусен следобед

„Вкусен следобед” е най-вкусното предаване на радио Кърджали. С пилотния си епизод през януари 2017 г. се заявява като пространство за култура, свободно време, хумор, човешки истини и кулинария, вплетена като свързващ елемент. Предаването е развлекателно, хуморът се движи между делничното и светското, а често се поражда от самите разговори с хора, непринудени и топли.

Открояват се анкетите на общочовешки теми, за които всички се питаме, но не смеем винаги да си говорим, интервютата с хора и общественици със стил и посока в живота. 

Задължителен елемент на всяко предаване е кулинарната изненада, поднесена според сезона, празниците в календара и кантара. 

В немалка част от епизодите присъства и личният коментар на водещия, което е необичайно за предавания с развлекателен характер. Културните новини и кратките литературни откъси допълват артистичния му облик. 

Информационният елемент е застъпен като част от припомнянето за характерни празници и обичаи и под формата на здравословни съвети. Вкусен следобед е предаване за всички възрасти – от 30 до 60 годишни, но се надява да достига до всички хора, които искат да живеят вкусно и да дишат леко!

Излъчва се в неделя, след новините, малко след 16 часа! Разделяме се по залез слънце!

Николай Милчев

Писателят Николай Милчев: Как да живееш в блок, построен върху езерце?

Във втората част на интервюто на Радка Петкова с Николай Милчев ще чуете какво си спомня от идването си в Кърджали, за това дали представите му за жената са почерпени само от една жена и какво си представя като говори пред публиката.

публикувано на 01.03.23 в 17:12

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Здравейте, в този хубав ден, от мен, Ра дка Петкова и развлекателното предаване "Вкусен следобед". Подгответе се за приятни мигове на наслада и разтуха от 4 до 6, защото това е епизодът от тази неделя, 26 март.  В първата част на предаването..

публикувано на 01.03.23 в 13:27

Домашната пастърма никога не разочарова!

Времето стана слънчево, но съм сигурна, че то тепърва ще ни изненадва и все ще има поне няколко по-студени дни, в които може да си приготвим домашна пастърма. Как да не я пресолим прекалено много, какви подправки се слагат и какви още..

публикувано на 21.02.23 в 17:23

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Във втората част: - Ще научим какъв е нравът, особеностите и личния живот на прочутия котарак Румен , от неговата стопанка или хигиенистка, както тя се определя – Наталия Атанасова. Освен че е любимец на много хора, той е и..

публикувано на 21.02.23 в 12:53

Над снега - мъглица, дъх от портокали....

Колко често седнем на маса, пък се хванем за телефоните и осъзнаваме, че обичаме да се снимаме – нас с храната и яденето. Сякаш храната ще ни хареса повече, ако е отпечатана на снимка или пък все едно спомена ще изгуби нещо, ако на фотото..

публикувано на 14.02.23 в 15:22

Пламен Сивов от акустичния проект Точка.бг : Красивият текст е най-важен за нас

Зорница Попова, Тодор Янкулов, Красимир Първанов и Пламен Сивов се събират като формация в „ Точка БГ“ преди 12 години . Обединява ги любовта към поезията, представена под красивия акомпанимент на китара. Всички те са с различни професии, но..

публикувано на 14.02.23 в 12:08
Един от вокалистите на Точка.бг Пламен Сивов

"Вкусен следобед"- в неделя с Радка Петкова

Във втората част на предаването първо разговарям със специалиста по йога и диететика Емил Златев затова дали има хранителни непоносимости и каква е ролята на храненето при усещането на тежест и болка в стомаха. Следва една зимна..

публикувано на 12.02.23 в 20:54

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Накрая ще завършим тази част с едно кулинарно зимно предложение – филе тип „Елена“ по рецепта на Росица Генчева. Във втората част първо си говоря с шеф Пеньо Иванов за две непознати негови страни – поезията и бижутерията. Наскоро той навърши..

публикувано на 05.02.23 в 17:43

Милкана Йорданова и нейната колекция от 1500 крави-играчки

Въпреки че по-характерно е да се колекционират картички, значки, радиоапарати и други антикварни експонати , производителката на млечни продукти от Смилян Милкана Йорданова е известна в района с внушителната си витрина от крави-играчки. Дървени,..

публикувано на 05.02.23 в 17:06

Емил Златев: Съвсем не е златно правило шиповете да болят!

Шиповете са особено мъчителни за хората , които ги имат, но това не е съвсем така, опровергава тези твърдения специалиста по хранене, йога и диететика Емил Златев . Той твърди, че спортистите имат много шипове , които всъщност не болят и че с..

публикувано на 05.02.23 в 16:55