Вкусен следобед

„Вкусен следобед” е най-вкусното предаване на радио Кърджали. С пилотния си епизод през януари 2017 г. се заявява като пространство за култура, свободно време, хумор, човешки истини и кулинария, вплетена като свързващ елемент. Предаването е развлекателно, хуморът се движи между делничното и светското, а често се поражда от самите разговори с хора, непринудени и топли.

Открояват се анкетите на общочовешки теми, за които всички се питаме, но не смеем винаги да си говорим, интервютата с хора и общественици със стил и посока в живота. 

Задължителен елемент на всяко предаване е кулинарната изненада, поднесена според сезона, празниците в календара и кантара. 

В немалка част от епизодите присъства и личният коментар на водещия, което е необичайно за предавания с развлекателен характер. Културните новини и кратките литературни откъси допълват артистичния му облик. 

Информационният елемент е застъпен като част от припомнянето за характерни празници и обичаи и под формата на здравословни съвети. Вкусен следобед е предаване за всички възрасти – от 30 до 60 годишни, но се надява да достига до всички хора, които искат да живеят вкусно и да дишат леко!

Излъчва се в неделя, след новините, малко след 16 часа! Разделяме се по залез слънце!

Емил Златев: Съвсем не е златно правило шиповете да болят!

Шиповете са особено мъчителни за хората , които ги имат, но това не е съвсем така, опровергава тези твърдения специалиста по хранене, йога и диететика Емил Златев . Той твърди, че спортистите имат много шипове , които всъщност не болят и че с..

публикувано на 05.02.23 в 16:55

Шеф Пеньо Иванов на 50 - отвъд кулинарията

Шеф Пеньо Иванов отбеляза 50-годишен юбилей, като показа две свои неразкривани страни – поезията и любовта към рождените камъни. Преди няколко години той се премества да живее от София в Родопите, за да има досег с любимите камъни, да твори..

публикувано на 05.02.23 в 16:48

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Във втората част предстои да научим защо шиповете могат и да не ни мъчат, и има ли отърване от тях , от специалиста по хранене, йога и фитнес Емил Златев. А след това Мартина Дякова разговаря с художника анималист от Хасково Емил Ангелов с..

публикувано на 31.01.23 в 18:49

Комикът Звезделин Минков: Хуморът не струва пари, но лекува

Комикът Звезделин Минков също бе в студио по време на рождения ден н а предаването "Вкусен следобед", и затова до последно н е беше ясно, дали ще се включи в ефира. Той обаче успя да отдели време, и не сам о разказа смешни случки от..

публикувано на 23.01.23 в 17:01

"Вкусен следобед" стана на 6!

Очаквайте поздравления от обичаните ни събеседници, подправени с много хубава музика и с щипка пиперлив хумор. Бъдете с мен на 90 мегахерца от 4 до 6 часа, и онлайн, в платформата Бинар! Останете с Вкусен следобед и празничния епизод!

публикувано на 23.01.23 в 13:45

Режисьорът Николай Атанасов-Шуши: Животът трябва да се посреща с усмивка

Проф. Николай Атанасов , играл стотици пъти с госпожа Стихийно бедствие Стоянка Мутафова на една сцена, също побърза да вдигне тост за нас, с пожелание да не гледаме твърде сериозно на живота, защото иначе ще се озовем в ситуацията на пенсионера от..

публикувано на 22.01.23 в 18:14

..."Така в забързания ден намусен, следобедът ни става вкусен"

Детският писател Божидара Ангелова също израстваше заедно с предаването. Нейните остроумни фейлетони се присмиваха, но с топло чувство на човешката глупост и неволи, на консуматорските нагласи за подаръци по празниците, на главоболясванията на..

публикувано на 22.01.23 в 18:13

"Вкусен следобед" е на път да стане столетник?!

Според Весела, "Вкусен следобед "го очаква светло бъдеще и   спокойно може да стане един столетник". Древнобългарската костенурка може да се оприличи на предаването. Приказните герои на Весела Фламбурари, също  нямаха никакво търпение да..

публикувано на 22.01.23 в 18:11

Да искат да те чуят - това е като прегръдка

Поетесата енергетик Роса Соколова, също поздрави предаването с неговата ученическа възраст . Миналата година тя асоциира " Вкусен следобед" с думите сърцевина, устрем, посока, кълбо, очакване. А преди години ни пожела да бъдем и билката,..

публикувано на 22.01.23 в 18:10

Росица Генчева: Шкембе чорбата е номер едно за зимата

Сред любимите рецепти на българина безспорно са лютеницата, шопската салата, таратора, шкембе-чорбата, мусаката и много други. Тези национални ястия често са харесвани и от чужденците. А сега през зимата, сред най-предпочитаните гозби са шкембе..

публикувано на 17.01.23 в 17:15