Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Коледният град в гръцкия град Драма навършва 20 години

Снимка: Станислава Гайдажиева

Тази година популярният и сред кърджалийци Коледен базар Онируполи в Драма, Гърция навършва 20 години. Най-големият коледен парк Онируполи (в превод Град на мечтите) в Северна Гърция отваря врати днес, 2 декември и ще приема посетители до 7 януари. 

За тези, които са имали щастието да се докоснат до коледната магия в Драма е известно, че в дървените къщички, богато украсени с коледна украса се предлагат всякакви артикули за коледно настроение - от вкусна прясно изпечена храна до сувенири и подаръци. На сцената в парка, всяка вечер, местни изпълнители се грижат за доброто настроение, а цялата картина е като излязла от коледна картичка. 

Работилници на Дядо Коледа, къщички на приказни герои, забързани джуджета, безброй лампички и лакомства. Това е Коледният град в Драма, пише БНТ.

Една от най-посещаваните къщички е пощата на Дядо Коледа. Тук всички деца, а и някои възрастни идват, за да напишат своите желания за подаръци.

Само на няколко метра от Пощата, в друга къщичка, седнал уютно до камината, Дядо Коледа чака да чуе лично какви подаръци искат децата.

Разстоянието от Кърджали до Драма е 186 км.

По публикацията работи: Илияна Типова
Вижте още

328 безработни са постъпили на работа в Хасковска област

През месец януари в област Хасково на работа са постъпили 328 безработни  лица.  От тях на първичен пазар на труда са устроени общо 326 лица, по програми – 1  лице, по схеми на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” е постъпило 1  лице, по мерки за заетост и обучение няма постъпили лица. Това съобщиха от бюрото по труда в Хасково...

публикувано на 25.02.24 в 09:53

Б. Борисов: Доверието между партньорите в управлението е паднало до степен на "ледена епоха"

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов каза, че доверието между партньорите в управлението е паднало до степен на "ледена епоха". "Оттук н