Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

1317 души ще попълнят 157 секционни комисии в Кърджали

67 СИК ще има в града и 90 в кметствата от общината

Снимка: БТА

Местните ръководства на политическите партии и коалиции, представени в 49-тото Народно събрание и Европейския парламент проведоха  консултации за конституирането на секционни избирателни комисии в община Кърджали за произвеждане на избори за Народно събрание и членове на Европейския парламент на 9 юни 2024 г. 
Участниците в консултациите - местните ръководствата на Коалиция “ГЕРБ-СДС“, „Продължаваме промяната - Демократична България“, „ДПС“, Коалиция „БСП за България“, „Възраждане“, "Има такъв народ" се споразумяха за структурирането на комисиите като база се прие разпределението, изготвено от общинската администрация.
За изборите за Народно събрание в община Кърджали са сформирани 157 Секционни избирателни комисии - 67 в града и 90 в кметствата. 
В секционните комисии ще участват общо 1317 души.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

платена публикация
Костадин Костадинов: В Кърджали има депесарско робство, което кара българи да се страхуват от българи

Над 100 човека си поговориха с Костадин Костадинов на срещата с граждани в центъра на Кърджали. Той им отговаряше на въпроси свързани с миграцията и приемането на България в Еврозоната. Също така засегна какви са приоритетите на „Възраждане“ за община Кърджали, както и в национален план. С жителите на областта се срещнаха и  кандидатите за..

обновено на 17.05.24 в 10:57

Конфискуваха фалшиви маркови стоки в Момчилград

Артикули, имитиращи известни търговски марки, са открити при извършени проверки в Момчилград. Около 13,30 часа вчера полицейски служители открили 108 артикула в два търговски обекта в града – дамски, чанти, тениски и шапки с логото на известни марки, използвани без съгласието на притежателя на изключителното право. Дрехите и чантите са..

публикувано на 17.05.24 в 10:54

Смолянската болница обяви конкурс за 32-ма специализанти

Многопрофилната болница за активно лечение „Д-р Братан Шукеров” в Смолян обяви прием за 32 свободни места за специализанти, съобщиха от ръководството на болницата. Подборът на кандидатите за специализанти ще бъде извършен чрез конкурс. Свободните места са за придобиване на специалност по кардиология, нервни болести, ендокринология и болести на..

публикувано на 17.05.24 в 09:22

Изтеглиха вариант 15 на матурата по български език и литература

В Министерството на образованието и науката бе изтеглен вариант 15, по който ще работят зрелостниците на матурата по български език и литература.  Тя започва в 8.30 ч. в 759 училища в страната. На нея се очаква да се явят около 50 000 зрелостници. Продължителността на изпита е 4 астрономически часа. Ангажирани за нея са 13 000 квестори. Учениците..

публикувано на 17.05.24 в 08:52

Преди обяд ще преобладава облачно време

Преди обяд ще преобладава облачно време, на места със слаби валежи от дъжд. Сутринта на места в котловините ще се образува мъгла. Минималните температури ще са между 6° и 11°, в София - около 8°. В следобедните часове валежите навсякъде ще спрат и облачността над много райони ще се разкъса. Вятърът ще се задържи от изток-югоизток, ще е слаб, в Източна..

публикувано на 17.05.24 в 08:10

Новоасфалтиран път и пешеходна алея свързват Тютюнче с Джебел

Община Джебел асфалтира пътя от общинския център до село Тютюнче. Основният ремонт на 2-километровия път започна след като кметът на общината Неджми Али подписа през септември миналата година споразумение за финансиране на проекта с Министерството на регионалното развитие. Освен новата асфалтова настилка е обособена пешеходна алея, която е с дължина над..

публикувано на 16.05.24 в 18:50
Кириакос Мицотакис

Гърция няма да ратифицира три меморандума със Скопие

Гърция няма да ратифицира сега три основни и вече подписани меморандума със Северна Македония. Министър-председателят Кириакос Мицотакис е категоричен, че Атина първо трябва да се убеди, че Скопие спазва стриктно всички клаузи на Преспанския договор. Ратификацията на трите меморандума са условие за приемането на Република Северна Македония в Евросъюза...

публикувано на 16.05.24 в 18:15