Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кампанията "Аз обичам Кърджали" стартира след седмица

Община Кърджали и Туристически Информационен Център (ТИЦ) Кърджали стартират кампания "Аз обичам Кърджали", чиято цел е маркиране и почистване на екопътеките и туристическите маршрути в община Кърджали.
Началото на първото от множество събития ще се проведе на 12 май 2024 г., в 8:30 часа.
Първите, които ще се включат в инициативата, са ученици от СУ „Петко Рачов Славейков“ и ЕГ „Христо Ботев“.
Желаещите граждани, които искат да участват в кампанията, могат да се присъединят към групите от двете училища.
Сборните пунктове са два - паркинга на стадион Арена Арда и двора на СУ Петко Рачов Славейков. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Дъжд и гръмотевици на 23 май, възможни са градушки

Предимно облачно и дъждовно е времето на 23 май в региона. Сутринта температурите в Кърджали и Хасково бяха 15 градуса, в Смолян - 13. От Националния институт по метеорология и хидрология съобщиха за Радио Кърджали, че времето ще се зъдаржи предимно облачно през целия ден. Ще има и валежи - в следобедните часове в Родопите интензивни и с гръмотевици. Ще..

публикувано на 23.05.24 в 11:32

Четирима са задържани след сбиване в Кирково

Четирима са задържани в Районното управление в Кирково след скандал между две групи в село Бенковски, съобщиха от полицията. Инцидентът е от 21 май.  След сбиване с над 10 участници полицията в Кирково започна проверка, в хода на която бяха снети обяснения от замесените в конфликта. От събраните до момента данни в основата на инцидента са били..

публикувано на 23.05.24 в 11:15

Президентът Румен Радев на аудиенция при папата

Президентът Румен Радев и водената от него делегация ще бъдат на аудиенция при папа Франциск във Ватикана по повод 24 май - Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Аудиенциите при Главата на Римокатолическата църква са знак на внимание към българската държава и българския народ...

публикувано на 23.05.24 в 11:11
Снимката е илюстративна

Полицията взима мерки за безпроблемни балове

Засилено полицейско присъствие ще има по време на абиториентските балове в Кърджали. От полицията съобщиха, че са планирани коплексни мерки, като на фокус ще бъде личната безопасност на абитуриентите  по време на тържествата, при придвижване с автомобили и охраната на реда около заведенията, където ще се устройват празниците на зрелостниците...

публикувано на 23.05.24 в 11:00

Отборът на СУ „Отец Паисий“ в Кирково спечели областното състезание „Млад огнеборец“

С най-добри резултати в състезанието на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“ отборът на СУ „Отец Паисий“ в село Кирково зае първо място и стана областен първенец.  На второ място се класираха младите огнеборци от СУ „Паисий Хилендарски“ в село Припек, трети е отборът на СУ „Христо Смирненски“ в село Черноочене. От четвърто до шесто..

публикувано на 22.05.24 в 15:30

В Кърджали ще пръскат срещу кърлежи и комари

В Кърджали ще пръскат срещу кърлежи и комари на 27 май, понеделник. Това съобщиха от общинската администрация. Пръскането  ще се извърши  н а 27 май, от 21:00 до 06.00 часа и на 28 май.  Ще бъдат третирани площи на територията на целия град - паркове, междублокови пространства в централна градска част и кварталите, зелени площи, районите на..

публикувано на 22.05.24 в 15:14
Снимката е илюстративна

Откриха две гранати в центъра на Хасково

Служители на общинското предприятие „Екопрогрес" намериха две гранати тази сутрин към 9 часа две гранати, захвърлени в градинка в центъра на Хасково.  Докато разчиствали градинка работниците се натъкнали на двата боеприпаса, които най-вероятно са учебни. След подаден сигнал на тел. 112 от полицията отцепиха района на Часовниковата кула.Периметърът е..

публикувано на 22.05.24 в 11:22