Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Наближава крайният срок за назначаване на секционните комисии

Снимка: Виктория Петрова

Остават два дни до крайния срок, в който районните избирателни комисии по места да назначат секционните избирателни комисии. Това сочи хронограмата за предстоящия на 9 юни вот - 2 в 1, за избор на представители в Европейския парламент и за народни представители.

Всички общини са постигнали съгласие относно назначаването на секционните избирателни комисии, съобщи Иван Робов, председател на Районната избирателна комисия в Кърджали.

"Оттук нататък вече започваме да мислим за обучение на членовете на секционните избирателни комисии. Изцяло те се водиха от ръководните принципни решения на Районната избирателна комисия, която определи, че до 500 избиратели, където има секции, трябва да има седемчленни комисии, а деветчленни ще бъдат тези, които са с над 500 избиратели, т.е. до 1000", каза още Иван Робов. Той допълни, че в секциите, в които избирателите са до 300 ще се гласува само с хартиени бюлетини.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Президентът Румен Радев на аудиенция при папата

Президентът Румен Радев и водената от него делегация ще бъдат на аудиенция при папа Франциск във Ватикана по повод 24 май - Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Аудиенциите при Главата на Римокатолическата църква са знак на внимание към българската държава и българския народ...

публикувано на 23.05.24 в 11:11
Снимката е илюстративна

Полицията взима мерки за безпроблемни балове

Засилено полицейско присъствие ще има по време на абиториентските балове в Кърджали. От полицията съобщиха, че са планирани коплексни мерки, като на фокус ще бъде личната безопасност на абитуриентите  по време на тържествата, при придвижване с автомобили и охраната на реда около заведенията, където ще се устройват празниците на зрелостниците...

публикувано на 23.05.24 в 11:00

Отборът на СУ „Отец Паисий“ в Кирково спечели областното състезание „Млад огнеборец“

С най-добри резултати в състезанието на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“ отборът на СУ „Отец Паисий“ в село Кирково зае първо място и стана областен първенец.  На второ място се класираха младите огнеборци от СУ „Паисий Хилендарски“ в село Припек, трети е отборът на СУ „Христо Смирненски“ в село Черноочене. От четвърто до шесто..

публикувано на 22.05.24 в 15:30

В Кърджали ще пръскат срещу кърлежи и комари

В Кърджали ще пръскат срещу кърлежи и комари на 27 май, понеделник. Това съобщиха от общинската администрация. Пръскането  ще се извърши  н а 27 май, от 21:00 до 06.00 часа и на 28 май.  Ще бъдат третирани площи на територията на целия град - паркове, междублокови пространства в централна градска част и кварталите, зелени площи, районите на..

публикувано на 22.05.24 в 15:14
Снимката е илюстративна

Откриха две гранати в центъра на Хасково

Служители на общинското предприятие „Екопрогрес" намериха две гранати тази сутрин към 9 часа две гранати, захвърлени в градинка в центъра на Хасково.  Докато разчиствали градинка работниците се натъкнали на двата боеприпаса, които най-вероятно са учебни. След подаден сигнал на тел. 112 от полицията отцепиха района на Часовниковата кула.Периметърът е..

публикувано на 22.05.24 в 11:22

18-годишен нанесе удар с нож на 16-годишен

Досъдебно производство за телесна повреда е образувано в РУ-Кърджали.  По първоначални данни тази нощ в Кърджали възникнал спор между две младежки групи, при който 18-годишен нанесъл удар с нож на 16-годишен. Пострадалият е бил настанен под наблюдение в болницата в Кърджали. При организираните издирвателни действия е установен извършителят на деянието и..

публикувано на 22.05.24 в 11:08

При вот днес: ГЕРБ с над 10% разлика. Три партии в битката за второто място

Ако изборите за НС се провеждат днес – ГЕРБ ще има комфортна преднина пред втория с малко над 10% сред гласуващите. Следва група от 3 формации, които са с почти сходен резултат – ПП-ДБ (15.4%), ДПС (14.9%) и "Възраждане" (14.8%). Това сочат данните от социологическо изследване на агенция "Тренд", направено по поръчка на "24 часа", което е посветено на..

публикувано на 22.05.24 в 08:56