Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МВР потвърди: Взривът в Хасково е станал при опит за синтез на наркотици

Избитите прозорци след взрива в блок на ул. "Видин" 15 в Хасково
Снимка: Божидар Събев

МВР потвърди официлно, че взривът станал вчера рано сутринта в Хасково е станал при химична реакция, крайната цел на която е била добив на наркотични вещества. 

Ето и официлното съобщение на ОД на МВР Хасково:

"Мъж е пострадал след взрив в апартамента му в Хасково. Досъдебното производство се наблюдава от Окръжна прокуратура-Хасково за повреждане на имущество чрез взрив при химична реакция. Инцидента стана вчера в апартамент на улица „Видин“. Сигнал за него бе получен в 5,42 часа на спешния телефон в РУ Хасково. На мястото незабавно са изпратени спасителни екипи, които са отцепили и обезопасили района и са установили, че взрива е в жилището на 45-годишен. Малко след това от Спешното отделение на МБАЛ Хасково са сигнализирали, че при тях за лечение е постъпил мъж с около 40% изгаряния в областта на корема и краката.  В хода на разследването е извършен оглед на местопроизшествието от криминалисти и специалисти от Научно-техническата лаборатория и Националния институт по криминалистика на МВР-София. В хода на работата в междуетажно пространство на входа полицаите са намерили и иззели 200 грама бяло кристално вещество и около 20 грама суха зелена листна маса. Иззети са веществени доказателства, индикиращи дейност по производство на наркотични вещества, като разследването се провежда и за извършено такова престъпление. Назначени са експертизи. Работата по образуваното досъдебно производство продължава".

Както вече съобщихме още вчера пострадалият е криминално проявеният 45-годишен гражданин на Руската федерация Дмитрий Стоянов - Руснака. Той има предишни присъди за наркотични вещества и поръчителство на автомобил на бившата му жена. Самият Стоянов също е бил жертва на редица престъпления, включително и умишлен палеж на негов автомобил.


По публикацията работи: Божидар Събев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Стартира ремонтът на 16 улици в квaртал „Възрожденци“

Стартираха ремонтните дейности на три различни локации в  най-многолюдния квартал на Кърджали - „Възрожденци“. От днес започнаха текущи ремонти на паркинга пред бл. 2, на ул. „Добри Чинтулов“ /до хипермаркет БИЛЛА, в района на бл. 56/ и на ул. „Ангел Кънчев“ /основния път, водещ към Пасарелката/. Предстои основен ремонт на 3 улици в квартала -..

публикувано на 29.05.24 в 11:42

Пъстър празник за Деня на детето подготвят в Момчилград

Пъстър празник с много забавления и приятни изненади за всички малчугани ще се проведе в Момчилград по случай 1 юни – Международния ден на детето.  Събитието се организира от община Момчилград съвместно с Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни и Центъра за обществена подкрепа. На 31 май (петък) от..

публикувано на 29.05.24 в 10:57
с.Шумнатица. 2023

Празник на качамака събира гости в Шумнатица

Близо 1400 порции качамак ще бъдат раздадени на гостите на Празника на качамака в кирковското село Шумнатица, който ще се проведе на 1 юни, събота.  Родопският деликатес ще бъде приготвен по традиционна местна рецепта, а брашното за него ще бъде смелено във възстановената през 2016 година воденица в селото.  Заместник-кметът на Община Кирково..

публикувано на 29.05.24 в 10:29

РИК Кърджали състави акт за установено нарушение от Николай Денков

РИК- Кърджали установи нарушение на Изборния кодекс, извършено от Николай Денков - кандидат за народен представител на КП „Продължаваме промяната - Демократична България“ в изборите на 9 юни 2024г. Комисията оправомощи председателят да състави акт за установено нарушение на Денков.  Според РИК-Кърджали става въпрос за нарушение на добрите нрави, тъй..

публикувано на 29.05.24 в 10:07

КНСБ не е съгласна заплатите в здравеопазването да останат същите

От КНСБ не са съгласни с идеята на здравното министерство - размерът на основните заплати на лекари, сестри и санитари да бъде запазен за още една година. От синдиката настояват това запазване да действа няколко месеца, до подписването на нов колективен трудов договор.  Съгласие за такъв все още не е постигнато, а работодателските организации..

публикувано на 29.05.24 в 07:55

Жълт код за силни валежи в Кърджали

Жълт предупредителен код за силни валежи е обявен за седем области - Пловдив, Пазарджик, Смолян, Кърджали, Хасково, Ямбол и Бургас. Очакват се гръмотевични бури и градушки, предупредиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Въздушната маса ще е неустойчива. Още преди обяд в Северна и Западна България, а след обяд и в Горнотракийската..

публикувано на 29.05.24 в 07:52

През нощта почти тихо, утре локални валежи и градушки

През нощта ще е почти тихо и в повечето райони временно валежите ще спрат, г лавно в Северозападна и Южна България облачността ще се разкъса. Утре облачността ще е разкъсана. Още около обяд отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Главно в Южна България има условия за локални..

публикувано на 28.05.24 в 17:25