Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Специалната стипендия „Кърджали” получиха петима зрелостници

По повод 24 май петима зрелостници от община Кърджали бяха отличени със специалната стипендия Кърджали. Те получиха своите грамота, плакет и статуетка за най-изявени абитуриенти през 2024 година от кмета на Кърджали Ерол Мюмюн по време на тържеството пред Паметника на освободителите.

Стипендията получиха Мелин Вели, ученика от XII клас  в СУ „Йордан Йовков”, Весела  Добрикова, ученичка от XII клас в ЕГ „Христо Ботев”, Рефик Тефик, ученик от 12  клас на СУ „Отец Паисий“, Мелвин  Сюлейман, ученичка от 12  клас в СУ ,,Петко Рачов Славейков” и Едис Наим, ученик от XII клас в ЕГ „Христо Ботев”.

 Всички те вече са приети във висши учебни заведения в България и чужбина поради класиране на призови места в международни и национални конкурси, състезания, олимпиади в областта на науката, изкуството и технологиите. Разработили са и са публикували в международни и български издания оригинални проекти в областта на различни учебни дисциплини.

Община Кърджали връчва специалната стипендия "Кърджали" от 2006 година. 

По повод днешния празник кметът Ерол Мюмюн награди и 52-ма ученици в 4 възрастови групи, връчи и 7 колективни награди, от училища и образователни институции в община Кърджали.  Грамотите и наградите бяха присъдени на отличените представили достойно Община Кърджали на национални и международни конкурси, олимпиади, състезания и фестивали.

Колективните награди отидоха при Клуб „От черно до бяло” към ОДК Кърджали, Школа „ИстОрика” при СУ „П. Р. Славейков”, отбора по аеробика към същото училище, отбора техник- лесовъди към ПГ СГС, Детска музикална школа при Общински център за култура и младежки дейности –Кърджали,  Спортно-интелектуален клуб ,, Ахридос“- Кърджали, Ансамбъл за турски песни ,, Букет“ към Женско сдружение Кърджали.



По публикацията работи: Илияна Типова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Снимката е илюстративна

Закъсал автобус с туристи стои часове в жегата по пътя Кърджали-Хасково

Закъсал автобус с туристи стоя часове в жегата на пътя Хасково-Кърджали на разклона за село Черна скала. Транспортът с перничани, които били на екскурзия до Смолян, претърпял инцидент по пътя и се върнал в Златоград, за да "уж отремонтират автобуса", по думи на пътник. След Кърджали обаче закъсват. Репортер на радио Кърджали разговаря с..

публикувано на 16.06.24 в 18:47

ГЕРБ-СДС излъчи преговорен екип за съставяне на правителство

Преговорите за правителство трябва да започнат в понеделник, както обявиха от ГЕРБ-СДС. Лидерът Бойко Борисов даде заявка за съставяне на кабинет с първия мандат и излъчи преговорен екип. В него участват Рая Назарян, Теменужка Петкова и Деница Сачева. От ПП-ДБ заявиха, че независимо какво правителство предложи Борисов, ще бъдат ясна и конструктивна..

публикувано на 16.06.24 в 18:08
снимката е илюстративна

В Гърция въведоха строги мерки за предпазване от пожари

Строги мерки въвеждат в Гърция за предпазване от пожари. За едно денонощие избухнаха 54 пожара, съобщават от Гражданска защита в южната ни съседка. Властите установиха, че повечето са по невнимание, други са умишлени. Има арестувани заподозрени за палежи. Властите предупреждават, че всяко палене на огън на открито се наказва с глоба, независимо дали..

публикувано на 16.06.24 в 15:40

38 шофьори с алкохол установи КАТ за ден

В рамките на изминалия ден са установени общо 38 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол, съобщиха от МВР. От тях 22-ма са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, а 16 - с над 1,2 на 1000, двама са отказали тестване. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 10 водачи, един е отказал..

публикувано на 16.06.24 в 15:35

Интензивен е трафикът на "Маказа", "Кулата" и граничните пунктове с Румъния

Интензивен е трафикът за товарни автомобили на изход от страната по границата с Румъния на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) „ Кардам”, „Оряхово” и „Никопол”, съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция” на интернет страницата си. Информацията е към 13:00 часа в неделя, 16 юни.  Трафикът е интензивен и на границата с Гърция на..

публикувано на 16.06.24 в 15:31

Огнеборци са потушили 75 пожара за последното денонощие

75 пожара са потушени в страната през последното денонощие, двама души са пострадали, съобщиха от Главната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".  Пожарникарите са реагирали на 117 сигнала, 10 са били в жилищни сгради, един в промишлена, а три - във временни постройки. Организирани са близо 40 спасителни операции. Имало е обаче и..

публикувано на 16.06.24 в 13:29

Над 130 състезатели участват в Хасково в Шампионата на България по мотокрос

Хасково е домакин на Открития шампионат на България по мотокрос. Състезанието се провежда на мотописта „Хасково“. Над 130 състезатели от България, Гърция, Румъния и Турция участват в надпреварата. Тя е във всички класове и възрастови групи. Организатори на шампионата са Община Хасково и мотокрос клуб „Тийм Масар“. Народният представител Иван..

публикувано на 16.06.24 в 13:19