Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Основатели на областната структура на ДПС в Кърджали подкрепят Ахмед Доган

Снимка: БГНЕС

Деветима основатели на областната организация на ДПС в Кърджали, между които е и бившият областен председател на партията и бивш кмет на Джебел Бахри Юмер, излязоха с декларация в подкрепа на почетния председател на Движението Ахмед Доган. Те твърдят, че в момента ДПС се управлява еднолично и поискаха да се върнат демократичните устои на политическата сила.

Бахри Юмер: "Ние не искаме партията да се управлява еднолично. Никой нищо не пита регионалните структури на ДПС".

"Ние държим партията да се управлява както в началото почетният председател положи основите и всичко беше демократично със споделяне на вижданията в организациите – в местните и общинските. Виждаме, че напоследък всичко се решава еднолично без да се питат хората по места. Молим и депутатите от региона да слязат при хората и да ги питат какво е тяхното желание", каза още Бахри Юмер.

В същото време избиратели на Движението казаха, че заради раздорите по-малко привърженици на ДПС ще отидат до урните при нови избори.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Мехмед Юмер

Мехмед Юмер: Анкара изчаква с отношението си към ситуацията в ДПС

Няма яснота в момента как Анкара гледа на ситуацията в ДПС и от Турция изчакват думата на почетния председател Ахмед Доган. Това мнение изказа пред Радио Кърджали журналистът и политически наблюдател, бивш главен редактор на в. "Заман", Мехмед Юмер: "Засега съвременната външна политика на Анкара и ДПС не са в леден период, по-скоро обратното. Но,.....

публикувано на 08.07.24 в 12:56

Милан Миланов: Разнобоят в ДПС е обезпокоителен

Безпокойство от това, че има разнобой в ДПС, изрази пред Радио Кърджали общественикът Милан Миланов в коментар на политическата ситуация у нас от последните дни: "Лично аз, като дългогодишен общественик, съм обезпокоен от това, че една от стабилните партии на демократическия процес на прехода на България, каквато е ДПС, която винаги е била..

публикувано на 08.07.24 в 12:07

Шест пожара горяха в област Кърджали в почивните дни

15 огнеборци са гасили 6 пожара на територията на областта на 6 юли и 7 юли, съобщиха от регионалния пресцентър на МВР в Кърджали. Екип на РСПБЗН-Крумовград локализирал и загасил около 5 декара горящи треви и храсти в землището на село Пелин, запалени вследствие на детска игра с огън. Няма материални загуби.  Около 3 декара треви, листна маса и..

публикувано на 08.07.24 в 11:08

Кърджалиец "олекна" с 450 лв. заради скандал и обиди

450 лв. глоба е наложеното административно наказание със съдебно решение на 34-годишен кърджалиец.  На 7 юли около 2 часа в Кърджали мъжът предизвикал скандал, отправил ругатни и обиди спрямо 62-годишен. След намеса на полицията извършителят е задържан за срок до 24 часа.  Наложената санкция е по Указа за борба с дребното хулиганство. В..

публикувано на 08.07.24 в 11:01

До 10 юли кандидат-гимназистите подават документи за прием след 7 клас

Подаването на заявления за кандидатстване на учениците след 7 клас започва от днес и продължава до 10 юли включително. То се извършва онлайн чрез информационната система за изпити и прием, в която са обявени оценките от националните външни оценявания.    Има възможност обаче и за подаване на хартиен носител в училища-центрове, определени със заповед на..

публикувано на 08.07.24 в 10:47

Възможни са силни пожари в следващите дни, предупреждават от НИМХ

За възможни силни пожари в следващите дни предупреждават от Националния институт по метеорология и хидрология. За днешния 8 юли е обявен код оранжев за готовност за борба с пожарите за голяма част от страната, включително областите Кърджали и Хасково. Предупреждението е за възможни " много силни пожари с частично или пълно въвличане на дървесните корони...

публикувано на 08.07.24 в 09:23

От 8 до 22 юли се изплащат пенсиите

От днес, 8 юли, започва изплащането на пенсиите. То ще продължи до 22 юли за възрастните хора, които получават пенсиите си чрез пощенските станции. Преводите по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път, ще бъдат извършени днес. Пенсионерите ще получат новия размер на пенсиите си след осъвременяването с 11% от 1 юли, посочва БТА...

публикувано на 08.07.24 в 09:00