Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Недостигът на вода създава сериозни проблеми в малките населени места в област Кърджали

Недостигът на вода създава сериозни проблеми на жителите на малките населени места през летния сезон, констатираха областният управител Ресми Мурад и управителят на ВиК инж. Славчо Славков. 

Засушаването и намаляващият дебит на кладенците налага да се търсят нови водоизточници, да не се прахосва питейна вода за комунално-битови нужди, както и да се ограничат до минимум загубите по мрежата, стана ясно на срещата между двамата. Славков поиска съдействието на областния управител за прехвърляне на всички водоснабдителни системи и съоръжения в региона за стопанисване, поддръжка и експлоатация от общините към ВиК-оператора.

Още при встъпването си в длъжност Ресми Мурад заяви, че водоснабдяването на населените места и подобряването на качеството на ВиК-услугите ще бъдат сред приоритетите в работата му.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Байрам Байрам: Ахмед Доган и Делян Пеевски нямат нужда от посредници

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган и председателят на движението Делян Пеевски, който е председател на парламентарната група, нямат нужда от посредници. Те ще решат кога евентуално ще имат среща. Това каза пред Радио Кърджали Байрам Байрам, заместник- председател на парламентарната група на ДПС.  Няма тема Пеевски - Доган, темата наистина е..

публикувано на 08.07.24 в 14:06
Мехмед Юмер

Мехмед Юмер: Анкара изчаква с отношението си към ситуацията в ДПС

Няма яснота в момента как Анкара гледа на ситуацията в ДПС и от Турция изчакват думата на почетния председател Ахмед Доган. Това мнение изказа пред Радио Кърджали журналистът и политически наблюдател, бивш главен редактор на в. "Заман", Мехмед Юмер: "Засега съвременната външна политика на Анкара и ДПС не са в леден период, по-скоро обратното. Но,.....

публикувано на 08.07.24 в 12:56

Милан Миланов: Разнобоят в ДПС е обезпокоителен

Безпокойство от това, че има разнобой в ДПС, изрази пред Радио Кърджали общественикът Милан Миланов в коментар на политическата ситуация у нас от последните дни: "Лично аз, като дългогодишен общественик, съм обезпокоен от това, че една от стабилните партии на демократическия процес на прехода на България, каквато е ДПС, която винаги е била..

публикувано на 08.07.24 в 12:07

Шест пожара горяха в област Кърджали в почивните дни

15 огнеборци са гасили 6 пожара на територията на областта на 6 юли и 7 юли, съобщиха от регионалния пресцентър на МВР в Кърджали. Екип на РСПБЗН-Крумовград локализирал и загасил около 5 декара горящи треви и храсти в землището на село Пелин, запалени вследствие на детска игра с огън. Няма материални загуби.  Около 3 декара треви, листна маса и..

публикувано на 08.07.24 в 11:08

Кърджалиец "олекна" с 450 лв. заради скандал и обиди

450 лв. глоба е наложеното административно наказание със съдебно решение на 34-годишен кърджалиец.  На 7 юли около 2 часа в Кърджали мъжът предизвикал скандал, отправил ругатни и обиди спрямо 62-годишен. След намеса на полицията извършителят е задържан за срок до 24 часа.  Наложената санкция е по Указа за борба с дребното хулиганство. В..

публикувано на 08.07.24 в 11:01

До 10 юли кандидат-гимназистите подават документи за прием след 7 клас

Подаването на заявления за кандидатстване на учениците след 7 клас започва от днес и продължава до 10 юли включително. То се извършва онлайн чрез информационната система за изпити и прием, в която са обявени оценките от националните външни оценявания.    Има възможност обаче и за подаване на хартиен носител в училища-центрове, определени със заповед на..

публикувано на 08.07.24 в 10:47

Възможни са силни пожари в следващите дни, предупреждават от НИМХ

За възможни силни пожари в следващите дни предупреждават от Националния институт по метеорология и хидрология. За днешния 8 юли е обявен код оранжев за готовност за борба с пожарите за голяма част от страната, включително областите Кърджали и Хасково. Предупреждението е за възможни " много силни пожари с частично или пълно въвличане на дървесните корони...

публикувано на 08.07.24 в 09:23