Като един от своите приоритети новият министър на образованието Меглена Кунева посочи професионалното образование. Един от добрите примери за това, доколко моделите за съчетание на обучение и практика са успешни и приложими във всички направления, е Русенската гимназия по туризъм. Училището отбеляза 65-тата си годишнина със стил – кулинарна изложба, на която майсторство показаха както утвърдени главни готвачи, така и учениците.
„Производство на кулинарни изделия и напитки“ е една от предпочитаните специалности в професионалното училище. Заради новите изисквания и екзотиката, навлязла в кулинарията, младите готвачи трябва да разучават рецепти за приготвяне на алигатор, змиорка, шоколадова супа или парфе с гъши дроб.
В звуковия файл може да научите рецептата за шоколадова супа от репортажа на кореспондентъта ни в Русе – Ася Пенчева.
Продължаваме рубриката „Запознай се с музикантите“ с представянето на главния диригент на Симфоничния оркестър на Българското национално радио – Константин Илиевски . Константин Илиевски произхожда от..
Човекът, с когото ще ви запознаем тази седмица е цигуларката Галина Койчева - концертмайстор на Симфоничния оркестър на БНР. „ Утвърден и желан солист е, чудесен камерен изпълнител и перфектен..
Запознай се с музикантите! Това е пространството, където всяка седмица ще ви срещаме с някой от музикантите от съставите на БНР. Стартираме с цигуларката Десислава Чолакова , далеч не само..