Добрите истории

Общото между тези три романа - „Анатомия на един скандал“ от Сара Вон,  „Тишина“ от Розамънд Лъптън и   „Никой не знае часа“ от Рене Фройнд, е това, че и трите книги са майсторски написани.
„Те са много различни, но в същото време ги обединява една много добре разказана история. И смятаме, че добрите истории, които ви изпращат хората, може би трябва да бъдат възнаградени така, че да се затвори цикъла“, казва Сиана Колибарова от издателство "Ентусиаст". Тя разказва повече за всеки един от тези три романа и каква е връзката им с света, в който живеем.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Господната трапеза

• Заедно с ставрофорен иконом Стефан Стефанов председател на русенския храм „Св. Николай Чудотворец“ ще разговаряме както за Господната трапеза, така и за призванието на свещенослужителя. Кой е поканен на тази трапеза и кой приема или отказва. • На книжния пазар вече е новото издание на емблематичен сборник с християнски есета „Ортодоксия“ от..

публикувано на 17.12.18 в 07:50

Доброто пътува с Ретротрамвая

Доброто е там, където сте вие! Наближава Коледа! В неделя, на 16 декември от 9 до 12 часа сутрешните предавания на програма „Христо Ботев“ – „Нашият ден“ и „Семейно радио“ – Ви канят да бъдем заедно в… софийския Ретротрамвай. В името на една кауза: да бъдем съпричастни към най-самотните на празника! Вземете със себе си една коледна играчка или..

обновено на 14.12.18 в 17:22
Анелия Торошанова в студиото на

Радиото променя човешки съдби

Ролята на обществената медия и на предаването за разрешаването на частни казуси. Това е темата на предаването днес. Или как предаването „Законът и Темида“ променя човешки съдби. Ще чуете слушатели, на които сме помагали през годината-Венцислав Александров, Тодор Църев, Юлия Старчева, Павлина Илиева, адвокат Даниела Никифорова. Чуйте повече в звуковия..

публикувано на 14.12.18 в 17:07

Полезен, смешен, забавен и прекрасен пътеводител

„Майко Мила!” – първият сайт в България, създаден за да помага на майките, прекрачи от интернет пространството в света на книгите. Елисавета Белобрадова и Красимира Хаджииванова издадоха пътеводителя „Стигнахме ли вече?“ „Въпросът, къде ще водим децата този уикенд? и Къде ще ходим тази ваканция? - вълнува всички родители“, каза за „Нашият ден“..

публикувано на 14.12.18 в 12:35

Доброто ни прави повече хора

Здравейте, казвам се Ангел Ангелов. Благодаря Ви за чудесния начин, по който оправдавате съществуването на радиото като социално значима и информативна медия. За инициативата #ДобротоТамКъдетоСтеВие изпращам кратка история от първо лице: Съпругата ми и дъщеря ми отидоха за прежда, за да се учат да плетат коледни подаръци. Аз останах в..

публикувано на 14.12.18 в 12:14

Изтече ли времето на #Metoo?

Остана ли #Metoo движение само на холивудските актриси? Издъхва ли от собствените си противоречия и къде се намира България? Отговори на тези въпроси търсят в студиото на „Нашият ден“ Геновева Тишева, председател на Български център за джендър изследвания и Катя Кръстанова , психолог от Асоциация "Анимус". "Движението тръгна от овластени жени с..

публикувано на 14.12.18 в 11:49

Когато носиш доброто в сърцето си

Привет. Искам да ви разкажа за една постъпка на моята леля. Странно, че дори ние, нейните близки, вече си го разказваме като виц и сме загубили усещането, че това само по себе си, е едно изключително добро дело, което малко хора биха направили. Леля ми работеше, като главен счетоводител в голяма фирма. С добра заплата, естествено. И когато една нейна..

публикувано на 14.12.18 в 11:21