Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България е номер едно на руския пазар за недвижими имоти в чужбина

България продължава да е номер едно на руския пазар за недвижими имоти в чужбина. Това обявиха организаторите на първия в Русия международен конкурс за най-добри ваканционни имоти.

Първият в Русия конкурс за недвижими имоти в чужбина е организиран от московския филиал на авторитетното британско издание "Хоумс овърсийз", което от 35 години следи тенденциите на този пазар по света.

От общо 250 заявки за участие бяха избрани 18 проекта, като 3 от тях са български. Два са по черноморието – в Созопол и Шкорпиловци и един в Пампорово, обяви председателят на журито Сергей Римов.

Всички възможни рейтинги по държави имат една и съща характеристика, а именно, че България в тях е номер едно, като най-предпочитаната от руснаците дестинация за купуването на имот в чужбина., допълни Римов.

Според руските агенции, които предлагат български имоти, кризата не се е отразила на интереса на придобиването на ваканционно жилище у нас. Това показа и завършилото преди дни първо за тази година изложение на български имоти в Москва. Освен атрактивни цени, на потенциалните купувачи бяха предлагани схеми за разсрочено плащане и всестранна юридическа помощ, както при оформянето на сделката, така и за пътуванията до България. По време на самото изложение директните продажби са скочили с 20 процента в сравнение с миналата година, пресметнаха участници в проявата.

По публикацията работи: Васко Михайлов - кор. на БНР в Москва

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени