Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Левски срещу Тирана или Спартак Търнава в "Лига Европа"

Снимка: БГНЕС

Футболистите на Левски ще играят срещу съставите на албанския Тирана или словашкия Спартак Търнава в третия квалификационен кръг на Лига Европа, отреди тегления в Нион (Швейцария) жребий. Първият мач е насрочен за 28-и юли на стадион "Георги Аспарухов" в столицата, но има възможност за промени с гостуванията. Тирана и Спартак завършиха наравно 0:0 в първия си мач в Албания и оставиха всичко за реванша в Словакия.

Тирана е най-успешният албански футболен клуб с 24 титли от местното първенство и 14 национални купи, последната от които през миналата година. Отборът се класира за Лига Европа именно през турнира за националната купа, след като завърши на пето място в първенството. Четвърти беше отборът на Лачи, който отстъпи мястото си в евротурнирите на Тирана.

Спартак Търнава има пет титли, но от чехословашкото първенство. След създаването на настоящия словашки шампионат Спартак не е бил шампион, но има пет национални купи. Миналата година отборът завърши на четвърто място, а пред него бяха шампионът Слован Братислава, Сеница и познатият на българския футбол Жилина. Любопитен факт е това, че Левски вече е играл на стадиона в Търнава. Това се случи през февруари 2006 година, когато Левски победи Артмедия с 1:0 в първа среща от 1/16 финалите за купата на УЕФА.

Към този момент Левски е с коефициент 14.575 за европейските клубни турнири. Тирана е с коефициент 2.274, докато Спартак е с 3.399.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна