Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветан Иванов: Българската балетна школа е много силна

Снимка: личен архив

Утре на сцената в зала 1 на НДК за първи път се събират звездите на българския балет от целия свят. Това се случва в рамките на програмата "Приятели на България" в серията концерти, наречени "Туй, що не гасне".

В утрешния ден ще участват звездите Вяра Начева, Младен Младенов, Сергей Сергев и солистите от операта и балета под ръководството на Сара-Нора Кръстева. Любителите на балета ще имат възможност да видят фрагменти от балетите "Лешникотрошачката", "Спящата красавица", "Кармен" и още много други. Това каза управителят на международната фестивална програма "Приятели на България" Цветан Иванов в предаването "Преди всички":

Много е вълнуващо за нашите възпитаници от Националното училище, че те ще излязат заедно със солисти от класата на Вяра Начева и Диляна Никифорова и други, но това е нашата цел - да покажем, че българската школа е много силна. Считам, че дойде време да покажем в България колко е силна нашата школа, беше категоричен той. Интерес към концерта има, но бих казал, че не е много силен, допълни Иванов.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени